Настаних роднини в апартамента си, а сега не ме оставят да живея спокойно.

Аз съм на седемдесет и две години. Имам двустаен апартамент, в който живея сам. Имам само един син и с него не общуваме. Родителите ми бяха заможни хора и правеха всичко за моето благо. Така че във финансово отношение бях заможна жена.

Когато бях на двадесет и две години, срещнах съпруга си. Когато бях на 25 години, разбрах, че съм бременна. И двамата бяхме много щастливи да чуем новината. Спомням си, че съпругът ми веднага купи толкова много подаръци за бебето. Но след като синът ми се роди, всичко се промени. Съпругът ми не беше готов за дете. Той ни напусна, когато момчето беше на две години.

Аз се върнах да живея при родителите си. Те направиха всичко възможно, за да ми е по-лесно да го преживея. Отидохме на почивка. Това обаче не оправи ситуацията. Кой иска разведена жена с дете?

Тогава баща ми се разболя. За лечението му бяха необходими много пари. Но болестта беше по-силна – два месеца по-късно той почина. За майка ми беше тежко да загуби съпруга си, затова шест месеца по-късно и тя почина.

Така останах сама с дете на ръце. През целия си живот не съм имала много истински приятели и познати. Не исках да общувам с тях. Ето как протичаше животът ми: дом, син, работа.

По-късно синът ми порасна и замина за чужбина, като там създаде свой собствен живот. И той вече нямаше нужда от мен. А наскоро ме обвини, че съм причината да няма истински баща…

Не ми се обажда и не се интересува от живота ми. Имам много роднини по бащина линия. Преди два месеца си купих лаптоп, а децата на съседката ми ме научиха да го използвам и дори ме регистрираха във Facebook. Старите ми роднини се появиха от нищото. Един ден ми писаха и ме помолиха да остана временно при тях. Не можех да откажа помощта на семейството си. Макар че, трябва да призная, никой от тях не ме беше споменавал преди, а после се появиха.

Приех ги и изглежда всичко е наред, с изключение на това, че все по-често ги чувам да ме питат кой ще получи апартамента ми. Те веднага започват да се оплакват от трудното си положение. Честно казано, наистина ми омръзнаха тези разговори. Вече съжалявам, че ги приех. Кой им пречи да се установят тук?

Изглежда се надяват да наследят апартамента ми. Е, добре, че са се отървали от мен!

Вече съм решила на кого ще подаря жилището си. На съседката ми, чиято дъщеря стана като моя собствена. Тя ме посещава, разпитва за здравето ми и ако я помоля, ще изтича до аптеката или ще купи хранителни продукти. Просто чувствам, че синът ми и семейството ми няма да оставят съседката да живее спокойно.

Какво бихте направили вие на мое място?

 

Rate article
Настаних роднини в апартамента си, а сега не ме оставят да живея спокойно.