Наследих апартамента на баба ми и със съпруга ми решихме да се преместим там. Реакцията на свекърва ми обаче беше невероятна. Тя изсипа поток от проклятия по мой адрес за това, че уж съм й отнел сина. Не можех да повярвам на това, което беше направила.

От самото начало винаги съм била в конфликт със свекърва ми. Тя не ме одобряваше от пръв поглед. Нямам университетска диплома, не произхождам от привилегирован произход и не изглеждам като модел. По същия начин съпругът ми не произхожда от благородническо семейство и всякаква прилика с Аполон може да се види само в тъмна, безлунна нощ. Университетската му диплома е получена единствено, за да се хареса на майка му, и сега тя е някъде в дома ѝ. В професионално отношение съпругът ми не работи по специалността си. След като се оженихме, живеехме в апартаменти под наем, а свекърва ми ни идваше на гости веднъж седмично. Едно посещение беше достатъчно, за да потърся убежище на друго място, когато съществуваше и най-малката възможност за нейното присъствие   .

когато се роди синът ни, нямаше измъкване от тази ситуация. Трябваше мълчаливо да понасям упреците на свекърва ми, независимо дали бяха справедливи, или не. Защо мълчах? Защото се страхувах от нея. Всяко лято със съпруга ми посещавахме на брега на морето моята пралеля – единствената роднина, която ме обичаше истински. Преди една година баба ми почина и аз наследих двустайния ѝ апартамент. Тогава със съпруга ми решихме да се преместим там и да го превърнем в наш дом. Проклятията на свекърва ми станаха още по-силни, защото й бях отнела сина си. Но защо да искаме да се скитаме по чужди места, когато имаме апартамент на такова прекрасно място?

Свекърва ми дори поиска да продам апартамента край морето и да заживея при нея. Сега. Да продадеш морето за свекърва си? Колко глупаво изглеждам? Свекърва ми обаче намери решение. Тя получи медицински удостоверения, в които се посочваше, че се нуждае от морски въздух поради предполагаеми здравословни проблеми. Сега тя моли за нашето съчувствие и иска да живее при нас. Аз съм категорично против това. Съпругът ми също осъзнава, че животът ни ще се превърне в истински ад, ако майка му е наблизо. Затова решихме, че свекърва ми ще продаде апартамента си, а съпругът ми ще купи едностаен апартамент в нашия град. Тя ще осигури първоначалната вноска със собствени пари, а синът ѝ ще отговаря за вноските по ипотеката. Вярвам, че ще успея да защитя позицията си и да я поставя на мястото ѝ, ако се опита да ме контролира в собствения ми дом    .

 

Rate article
Наследих апартамента на баба ми и със съпруга ми решихме да се преместим там. Реакцията на свекърва ми обаче беше невероятна. Тя изсипа поток от проклятия по мой адрес за това, че уж съм й отнел сина. Не можех да повярвам на това, което беше направила.