Напоследък се опитвам да не ям около свекърва ми. По-добре е да хапна на спокойствие по-късно, отколкото да слушам забележките ѝ.

След като се оженихме, със съпруга ми се преместихме да живеем при майка му. Разбирам, че едно младо семейство трябва да живее отделно от родителите си, но свекърва ми има голяма къща, в която е живяла сама. Бащата на Уилям почина, когато съпругът ми беше още бебе. Откакто Уилям учи, майка ми е много самотна, така че сега поне ще е малко по-весело.

Свекърва ми е добра жена. Тя уважава нашите интереси и предпочитания, не ни натрапва съветите си и ни дава възможност да бъдем сами. На шестдесет и седем годишна възраст тя е доста активна жена. Въпреки че е пенсионерка, тя не иска да си стои вкъщи. От осем години свекърва ѝ работи като гувернантка в заможно семейство.

Те обичат и уважават свекървата, сякаш е тяхна собствена. През цялото това време собственикът на къщата се е привързал към нея с цялото си сърце. Той я смята за част от семейството си. На всички празници свекървата получава подаръци от свекърва си, а когато има битови проблеми, всички се съобразяват с нейното мнение. Дори й поверяват възпитанието на децата.

в това семейство всички членове се придържат към етичните норми. Свекърва ми често ги нарича “аристократи”. Тя казва, че с хора като тях спокойно можеш да отидеш на среща с кралицата. Всеки път, когато вечерят, свекърва ѝ слага масата и подрежда всички прибори. Свекървата е трябвало да научи всички подробности, защото е поканена на трапезата като пълноправен член на семейството. В продължение на няколко дни тя изучавала какви прибори се използват, за да се яде какво. И всичко щеше да е наред, но тя така се вживя, че започна да учи мен и съпруга ми вкъщи как да се храним правилно и да използваме всички прибори. Това е просто непоносимо. Свекърва ми всеки път ни поправя, като ни казва какво да използваме, за да ядем това или онова ястие.

Напоследък се опитвам да не ям около нея. Майка ми готви вкусно, така че не е толкова лесно да се устои. Но е по-добре след това да хапна на спокойствие, отколкото да слушам забележките ѝ    .

Ето как се храня аз. Крадешком и бързо, така че понякога никой да не може да чуе. След като хапна, нося още една порция на съпруга си, защото той не е от “кралска кръв” и този етикет вече е в черния му дроб   .

 

Rate article
Напоследък се опитвам да не ям около свекърва ми. По-добре е да хапна на спокойствие по-късно, отколкото да слушам забележките ѝ.