Намерих една книга на рафта и я извадих, за да я прочета. Когато я отворих, от нея изпаднаха пари. Седнах и не знаех какво да правя.

Не ми беше лесно да уча в университета. Учех в един платен факултет. Родителите ми платиха за първата и втората година от следването, а после баща ми внезапно се разболя. Похарчихме много пари за лечение, но нямаше резултат. Това беше много неприятно за нас. В крайна сметка баща ми успя да преодолее болестта и ние бяхме щастливи, защото всичко приключи. Все още обаче не му беше позволено да ходи на работа и му предстоеше дълъг период на рехабилитация. А аз трябваше да плащам за обучението си. Разбира се, не исках да създавам проблеми на родителите си.

По онова време исках да се справя с всичко сама и поемах всички възможни работи на непълно работно време. Работех като сервитьорка, почиствах офиса и апартаментите. Така спестих необходимата сума пари, за да платя за университета. Но осъзнах, че все още трябва да спестявам пари, за да оцелея. Прочетох в една обява, че търсят бавачка за две момичета. Обещаваха добра заплата.

Тази работа беше много подходяща за мен. Имах нужда от грижи през нощта. Учех през деня и бях свободна през нощта. Дори не се замислях как ще спя и кога ще почивам. Имах нужда да изкарвам пари, затова помолих един мой приятел да ме препоръча на семейството. Почиствах къщата на приятелката си, затова тя веднага им се обади и ме предложи.

Преминах успешно интервюто. Трябваше да остана с момичетата от единадесет вечерта до седем сутринта. Не всеки ден, а само в дните, когато родителите им бяха на работа.

Аз идвах на работа. Представиха ме на децата, а след това родителите им си тръгнаха. Момичетата бяха учтиви. Играехме, а после те заспаха. В договора беше записано, че нямам право да спя с децата, затова реших да мина през стаите. В една от стаите имаше етажерка с книги. Намерих една книга на рафта и я извадих, за да я прочета. Когато я отворих, от нея изпаднаха пари.

Седнах и не знаех какво да правя. Дали да върна книгата и да се преструвам, че не съм видял нищо, или да им кажа за това, което намерих? Тогава реших, че ще разкажа всичко. Не е редно да криеш нещо още от първия ден. Ако наистина се е случило така, че съм го видяла, по-добре е да разкажа.

Момичетата бяха заспали. На сутринта родителите на децата се върнаха. Казах им, че нощта е била спокойна, а след това им разказах за моето откритие. Бащата на момичетата ме погледна нервно, а майка им погледна съпруга си. Тогава осъзнах, че след като си тръгна, те ще имат за какво да си говорят. Явно мъжът е държал там спестяванията си, за които съпругата му не е знаела, и аз се натъкнах на тях. Сега дори не знам дали ще ме поканят отново да се грижа за децата им.

 

 

Rate article
Намерих една книга на рафта и я извадих, за да я прочета. Когато я отворих, от нея изпаднаха пари. Седнах и не знаех какво да правя.