Накрая реших да сложа край на брака ни. Обадих се на майка ми и вместо думи на подкрепа чух упреци.

Житейският ми път не беше лесен. Родена съм и съм израснала в едно село. По-късно отидох да уча, там се запознах с един чужденец и приех предложението му да се ожени за мен. Няколко години живяхме в родината му. Запознах се с обичаите на страната му, научих местния език и дори донякъде свикнах да живея там. Но пътищата ни се разминаха и се разведохме. Забелязах, че той хвърляше погледи към други жени, не се притесняваше да флиртува с други пред мен. Правеше го открито. Обясни ми, че това е нормално в тяхната страна, че топлите отношения между една двойка могат да изчезнат с течение на времето. И че няма нищо лошо в това той да гледа други жени. Аз също мога да гледам други мъже и да разговарям с тях. Не бях доволна от подобни правила. Наистина исках нормално семейство, в което партньорите не си търсят някоя друга отстрани. Прекратихме връзката си по взаимно съгласие, след което се прибрах у дома. Добре, че по време на съвместния ни живот не се сдобихме с деца   .

Животът ми продължи. Запознах се с един мъж на сватбата на моя приятелка. Веднага го харесах. Срещахме се повече от година, докато не забременях. Той ме помоли да се омъжа за него. А след това настъпи едно ежедневие, което беше отвратително. В продължение на петнадесет години просто си стоях вкъщи. Бях майка на две деца. През това време съпругът ми се промени много. Той вече не ме обичаше така, както преди. За него аз бях просто домашна прислужница. Той изобщо не се интересуваше от децата. И дори когато го правеше… Единственото, което имаше в главата си, бяха партита и пиене.

крясъци, обиди, кавги. Това се превърна в обичайно явление в нашето семейство. По-късно разбрах за предателството. След всичко, което направих за съпруга си, той си намери любовница. Тогава реших да се разведа   .

По-късно ми се обади майка ми. Вместо думи на подкрепа, чух нещо, от което косата ми настръхна: “Съвсем си полудяла. Скоро ще навършиш четиридесет години!” Той ме обиждаше, изневеряваше ми, а майка ми се чудеше защо съм го напуснала. Не знаех какво да кажа. Как можеше да каже това? Свекърва ми също се обърна срещу мен, като каза, че аз съм виновна за предателството. Ръцете ми бяха спуснати, не знаех към кого да се обърна за подкрепа.

Все пак успях да се разведа. Чрез съда накарах съпруга си да плаща издръжка за по-малкия ми син. В момента наемам апартамент и наскоро се запознах с нов мъж. Това беше най-доброто решение да оставя всичко и да започна нов живот.

 

Rate article
Накрая реших да сложа край на брака ни. Обадих се на майка ми и вместо думи на подкрепа чух упреци.