“Наистина ли ще организира на любовницата си романтична вечер с любимите ми свещи? Е, сега ще им покажа!”

“Макс ми изневерява!” – тази мисъл не излизаше от главата ми в продължение на месец. Съпругът ми започна все по-често да закъснява за работа, да се държи странно и аз усетих студенина в отношението му. Нещо се беше променило. И аз бях убедена, че причината е друга жена.

Разбира се, опитвах се да убедя себе си, че прекалено драматизирам и съм гледала твърде много телевизионни предавания, затова не смеех да го попитам директно. Но аз съм жена, така че реших да използвам един хитър метод, за да поставя всичко на мястото му   .

в понеделник казах на съпруга си, че отивам на гости на родителите си в селото за уикенда. За моя изненада той изяви желание да отиде там с мен, затова бързо измислих история, че баща ми отива на риболов, а ние с майка ми планираме голямо чистене и женски разговор, за да не му хареса. Разбира се, когато разбра, той реши да си остане вкъщи, което ми изигра лоша шега    .

В същото време се уговорих с една съседка да остана при нея, за да гледам апартамента и да чакам пристигането на “онзи”. Ако тя наистина съществуваше, съпругът ми нямаше да пропусне възможността да прекара уикенда у дома с нея.
Вечерта съпругът ми излезе и после бързо се върна с голям букет цветя и свещи от любимия ми магазин. Това беше като директна подигравка.

“Наистина ли ще организира романтична вечер за любовницата си с любимите ми свещи? Е, сега ще им покажа!”

Отначало мислех да изчакам любовницата си и тогава да дойда, но не издържах и половин час по-късно вече бях в апартамента. Някой се плискаше във ваната, а на вратата имаше бележка: “Можеше да станеш страхотен детектив, котенце, но не и в този живот. Говорих с родителите ти в началото на седмицата, те отиват при брат ти за уикенда, а един съсед случайно изтърси, че те чака “моята любовница”. Ела бързо в банята, ще отмия всичките ти подозрения и ще ти дам правдиви показания!”

 

Rate article
“Наистина ли ще организира на любовницата си романтична вечер с любимите ми свещи? Е, сега ще им покажа!”