Наистина исках да помогна на тази възрастна дама. Но това, което видях по-късно, ме накара да променя решението си

Един ден се разхождах в града по работа, когато вниманието ми беше привлечено от възрастна дама, която молеше за милостиня. Тя изглеждаше уморена и изтощена. Навън беше студено и жената явно не беше облечена за това време.

Дрехите ѝ бяха стари и износени. Плащът ѝ привлече специалното ми внимание. Това беше есенно наметало. Разбира се, при десет градуса под нулата това не е най-добрият вариант. Дори не говоря за старите ѝ, износени обувки. Тя трепереше от студ с протегната ръка. Някои хора минаваха покрай нея, други ѝ даваха пари или храна.

Почувствах се неудобно, а в този момент наистина исках да помогна с нещо на баба си. Нямах пари в брой със себе си, затова реших, че когато се прибера вкъщи, ще изтегля пари от картата си и ще й ги дам. Наистина се надявах да я намеря на същото място. Отидох до супермаркета и купих кошница с хранителни продукти за старата дама. Купих мляко, зърнени храни, чай и бисквити. Исках да я накарам да се почувства добре. Тя не живееше добре там. Изтеглих парите и отидох до мястото, където стоеше тя. Но щом се приближих до нея, ме порази интересна картина. Една жена на около четиридесет години стоеше до старицата. Но най-интересното нещо се случи след това… Старицата започна да изпразва джобовете си, за да даде спечеленото на жената. А след това й дала цялото съдържание на кутията, в която събирала пари. Първото нещо, което ми хрумна, беше, че тази жена е нейната шефка.

Беше като в историята за просяците, които работят за някого и получават заплата за това. Но после се убедих, че шефката ѝ не може да изглежда така, беше зле облечена.
А и те обикновено вземат парите в края на деня, а сега беше време за обяд.

Започнах да вървя много бавно, за да разбера истината. Чух думите на жената и осъзнах всичко.
– ‘Мамо, побързай, бързам, бързам.

След тези думи промених решението си да дам пари на баба си. Да помогнеш на една стара жена и да спонсорираш здрава млада жена са различни неща. Не знам цялата ситуация, но по някаква причина съм убедена, че жената не взема тези пари за храна. В противен случай би могла да си намери работа и да помага на майка си. Нима не й е жал за стареца? Защото тогава не знам каква е причината.

Ако бях дошъл малко по-рано и бях хвърлил пари, сигурен съм, че просто щях да спонсорирам тази млада свободолюбка.

Макар че щеше да ми е много по-лесно, ако не бях видяла тази снимка и просто бях помогнала на стареца. За парите, които исках да дам на старицата, купих храна и нахраних уличните кучета. Те определено нямат какво да крият. Тази случка ме убеди, че преди да помогнеш на някого, трябва да се увериш, че това ще бъде от полза.

 

Rate article
Наистина исках да помогна на тази възрастна дама. Но това, което видях по-късно, ме накара да променя решението си