На този ден свекърва ми кани приятелите и семейството си на гости. Всички се събират, а подготовката на празничната трапеза пада върху моите плещи. В продължение на два дни превивам гръб в кухнята, за да могат приятелите на свекърва ми да ми кажат каква страхотна домакиня е тя.

майката на съпруга ми беше против брака ни от самото начало. Беше открита за това. В продължение на няколко години Сара правеше всичко възможно, за да ни накара да се скараме, но не успя. След шестгодишна връзка с Уилям той ми предложи брак. Аз приех   .

С течение на времето свекърва ми разбра, че няма друг избор, и бързо промени позицията си. Сара започна да се самовъзхвалява. Тя каза, че е най-добрата майка на света, защото е отгледала син като Уилям. И аз трябвало да бъда благодарна за моя любим.

Уилям е наистина добър човек. Той е добре възпитан, мил и забавен. Но не смятам, че тези качества са заслуга единствено на майка му. Той е възрастен мъж и е способен да взема собствени решения    .

За щастие, след сватбата се преместихме да живеем отделно. Оттогава се срещаме с майка му два пъти годишно. Посетихме Сара за рождения ѝ ден и за Великден. Рожденият ден на свекърва ми е предизвикателство за мен.

На този ден свекърва ми кани приятелите и семейството си. Всички се събират и подготовката на празничната трапеза пада на моите плещи. В продължение на два дни превивам гръб в кухнята, за да могат приятелите на свекърва ми да ми кажат каква страхотна домакиня е тя.

Вместо да ми благодари, Сара ме критикува: “Нарязах салатата неправилно или изпекох безвкусно месо. А нейните зелеви рула са много по-вкусни от моите. Но проблемът е, че аз никога не съм ги яла.

И този път беше същото. В продължение на два дни със съпруга ми ходехме по супермаркетите и купувахме храна. Още два дни преди празника отидохме в дома на свекърва ми, за да помогнем с готвенето. Върнахме се у дома късно. Забелязах, че домашната ни котка е болна. Той лежеше, отказваше да яде любимата си храна и изобщо не пиеше. Бяхме много уплашени, затова веднага побързахме да отидем при ветеринаря.

Предписаха ни лекарства и ни казаха да наблюдаваме животното в продължение на два дни. След това се посъветвах с Уилям и реших, че той ще отиде при майка ми. На следващата сутрин се обадих на свекърва ми, пожелах ѝ честит рожден ден и ѝ съобщих, че няма да присъствам на празненството.

Изминаха три дни. Котката ни се възстанови, всички лоши неща бяха приключили. В същия ден свекърва ми ми се обади. Каза, че съм я изоставила в такъв ден и тя трябва сама да сложи масата, да забавлява гостите и да почисти всичко. Поради това кръвното ѝ налягане се повишило и имала главоболие. Цяла нощ свекърва ми се чувствала много зле. Тя каза, че съм я заменила с някакво животно.

Ако за нея това е просто животно, то за нас е член на семейството. И не съжалявам, че пропуснах някакъв празник заради една котка.

 

 

Rate article
На този ден свекърва ми кани приятелите и семейството си на гости. Всички се събират, а подготовката на празничната трапеза пада върху моите плещи. В продължение на два дни превивам гръб в кухнята, за да могат приятелите на свекърва ми да ми кажат каква страхотна домакиня е тя.