На стари години свекърва ми ме извика в дома си, за да разбере и да направи интересно предложение!

Преди десет години станах съпруга на Робърт. Човекът не беше единственото дете в семейството, имаше двама по-големи братя, които по онова време бяха женени, имаха работа и като цяло можеха да се нарекат устроени в живота.

И въпреки че свекърва ми имаше още две снахи, тя не ме харесваше. Никога не сме имали директни конфликти или упреци, но всички го усещаха. Отдавах го най-вече на ревността ѝ, защото Робърт ѝ беше опора през последните години, а сега се беше запознал с друга жена и стана нейна опора.

Непрекъснато се опитвах да спечеля уважението на свекърва ми, по някаква причина исках да ме обича, за да мога един ден искрено да я наричам “мама”, но докато тя се отнасяше така с мен, не можех дори да си помисля за това     .

Въпреки че отношенията ни все още бяха несъвършени, аз я уважавах, защото тя възпита моя Робърт да бъде прекрасен съпруг и баща на децата ни.

След раждането на първото ни дете свекърва ми започна да ни посещава по-често, но тогава и другите ѝ синове имаха деца, така че сега тя обръщаше внимание на тях. По празниците тя също избираше да посети един от тях, а ние бяхме последната опция в списъка и най-рядко. Най-обидното нещо беше, когато забрави да ме поздрави за рождения ми ден. Робърт трябваше всяка година да ѝ напомня за съществуването ми, но тя можеше и да не ме поздрави дори с това.

В крайна сметка се примирих с факта, че никога няма да имам любяща свекърва, и приех това, което имах.

Преди една година свекърът ми почина и това наистина отслаби енергичната ми баба. Тя не беше на себе си, лекарите ѝ предписваха много лекарства, но се стигна дотам, че тя едва ставаше от леглото заради нервни сривове. Както се оказа по-късно, снахите и по-големите ѝ синове не искаха да посещават майка ми, затова тя ни покани да отпразнуваме Нова година.

Аз приготвих новогодишната трапеза, защото свекърва ми нямаше сили да го направи, а тя си почиваше. Когато я попитах за другите снахи, защо няма да дойдат, тя махна с ръка, сякаш не искат да се грижат за нея на стари години.

Преди обръщението на президента тя помоли за вниманието ни и каза, че двамата ѝ по-големи синове и снахи са отказали предложението ѝ, затова цялата си надежда възлага на мен и моя Робърт, сякаш искаше да се преместим при нея, да се грижим за нея, а тя в замяна ще ни завещае апартамент     .

останах без думи от нейната наглост. В края на краищата през всичките тези години тя ме смяташе за празно място, почти не ни посещаваше, сякаш не бяхме семейство, а когато двамата ѝ любими синове ѝ обърнаха гръб, тя се сети за нас? Колко егоистично от нейна страна!

Робърт обеща да помисли за това, но на път за вкъщи му казах позицията си: нека тези, на които тя е отдала цялото си внимание, грижи и любов, да се погрижат за нея. Ако тя не ни е дала нищо, защо сега трябва да променяме живота си заради нея?

 

Rate article
На стари години свекърва ми ме извика в дома си, за да разбере и да направи интересно предложение!