На следващия ден, след тържеството, ми се обади брат ми, с когото не се бях чувала през всичките тези години…

Всяка учебна година започвах в различно училище и в различен град. Можех да кажа, че безгрижното ми детство е приключило, след като майка ми реши, че ще живея с нея вместо с баба ми. Тя работи като одитор, така че всяка година, или дори за по-кратко време, се местехме и постоянно ми се налагаше да сменям училището. Разбира се, това не беше добре за мен, а напротив, но по онова време никой не обръщаше внимание на мнението ми

В шести клас се сдобих с по-малък брат и тогава видях, че родителите ми са способни на любов и топлота. Бяха готови да направят всичко за брат си, но сега аз станах тяхна домашна помощница, никой не се тревожеше за мен и не питаше как се справям, а аз започнах да решавам всичките си проблеми сама.

Бягайки от семейните проблеми и търсейки топлина, започнах да се срещам с Петър, когато бях на 15 години, а на 18 се оженихме. Нямахме време да живеем заедно, защото той постъпи в армията и му предложиха да продължи да учи военно дело и той мислеше да откаже, но аз го подкрепих и заминах с него в един далечен град, където ни дадоха хубава стая в общежитие като на семейна двойка.

Нито майка ми, нито баща ми се интересуваха как е минало преселването ми, дали се справям добре… Отначало се опитах сама да им се обадя, да ги попитам как се справят, да споделя новините си, но те не се интересуваха, затова се отказах. Имах късмет, че срещнах такъв добър, грижовен и любящ човек, защото не знам какво щеше да стане с мен сега.

След 5 години двамата със съпруга ми успяхме да спестим пари и да си купим собствена къща, а на следващия ден, след партито по случай освещаването на къщата, ми се обади брат ми, когото не бях чувала през всичките тези години

Брат ми каза, че майка ни е получила инсулт и сега се нуждае от грижи, затова трябва да се прибера вкъщи и да се грижа за нея. Бях шокирана. Тези хора не бяха мислили за мен в продължение на 5 години, не знаеха дали съм жива и не знаеха, че сега нося нов живот под сърцето си и трябва сама да създавам живота си?

В първия момент исках просто да се обадя, но не можах… Те са моето семейство. През уикенда отидохме да ги посетим, купихме много лакомства, взехме последните си спестявания, за да им помогнем по някакъв начин…

Брат ми и баща ми дори не ме заговориха, само посочиха вратата, където лежеше майка ми. Влязох и тя започна да ми говори от вратата каква неблагодарна и лоша дъщеря съм. Виждаше, че съм бременна, в осмия месец, и въпреки това продължаваше да крещи и да ме унижава. Със съпруга ми оставихме парите и сладкишите на масата на майка ми и си тръгнахме.

След тази среща дълго време не можех да се опомня, съпругът ми едва успяваше да ме успокои. Тези хора сега са ми чужди, не ме помнеха, когато живееха добре, и няма да ме помнят отново, така че защо да мисля за тях?

Rate article
На следващия ден, след тържеството, ми се обади брат ми, с когото не се бях чувала през всичките тези години…