На рождения ѝ ден децата и внуците ѝ дори не поздравяват Кейт, а на следващия ден ги очаква изненада.

Съседката ми Кейт е възрастна жена. Но въпреки това тя води активен начин на живот. Някога тя се притесняваше, че децата и внуците ѝ се интересуват от здравето ѝ, защото са заети със собствените си дела и я посещават веднъж на шест месеца. Но наскоро тя се запознала с един мъж на един танц. Те танцували заедно. По-късно Алекс поканил Кейт на разходка. Оттогава животът ѝ е интересен, а съседката ѝ е забравила за децата си. Преди няколко дни Кейт навърши 70 години. И съпругът ѝ решил да я изненада   .

подарил ѝ голям букет цветя и билет за театър. Кейт отдавна мечтаела да отиде на представление и на рождения ѝ ден мечтата ѝ се сбъднала. Но преди представлението те решили да отидат на ресторант. Децата и внуците си спомниха за баба си чак вечерта. Пристигнаха без подарък, дори без торта. Започнали да чукат на вратата и да я викат, но никой не отговарял. Минали два часа и децата се обадили на полицията и на бърза помощ    .

Те вече се подготвяли за най-лошото. Дъщерята се обвинявала, че е дала на майка си толкова малко време. Изведнъж Кейт се появила на пода. Изглеждаше много щастлива.

– “Мамо, къде беше? Защо не отговори?” Дъщерята изтича при майка си. “Помислихме, че нещо се е случило с теб.

– Да. Няма да повярваш”, каза Кейт и гордо влезе в апартамента заедно с половинката си.
Но най-интересното е, че семейството ѝ не знаеше нищо за личния живот на баба ѝ. Отдавна не се бяха интересували от него.
Изглежда, че дъщерята се е засрамила и си е тръгнала. Още на следващия ден децата отново дойдоха в дома на Кейт, но този път не бяха с празни ръце. Те ѝ донесоха подарък и торта.

Но жената вече не се притеснявала от липсата на внимание от страна на децата. Сега тя имала Алекс.

 

Rate article
На рождения ѝ ден децата и внуците ѝ дори не поздравяват Кейт, а на следващия ден ги очаква изненада.