На брега на морето към мен се приближи странен мъж и аз забелязах бенка под лявото му ухо. Изведнъж в главата ми прозвучаха думите на чичо ми: “Ще срещнеш сродната си душа край морето.”

Сбогувайки се с брат ми на гарата, майка ми беше трогната, страхувайки се, че предвид възрастта ѝ това може да е последният път, когато се виждат на този свят. С желанието да видим брат ми и сестра ми за последен път, тръгнахме на път. Първо посетихме чичо ми, а сега щяхме да отидем на мястото, където живееше леля ми. Чичо ми се пошегува за предстоящата ми сватба след шест месеца и аз шеговито го поканих. Той ме предупреди да внимавам, защото имал родилно петно… Времето беше прекрасно.

При пристигането си бяхме топло посрещнати от леля Алина и нейния съпруг. На следващата сутрин с по-малката ми братовчедка Анна решихме да се насладим на морето. След като се плискахме, се върнахме у дома за обяд. Чувствах се малко уморена и исках да си почина, но Анна имаше други планове. Тя ме убеди да се върнем с нея на морето, а след това да отидем на кино. Когато излязохме от водата, двама млади мъже се приближиха до нас и ни попитаха как да стигнат до определена улица. Анна даде указания, а вторият ме изучи внимателно и попита: “Извинете, казвате се Мария?”    .

изненадана от въпроса, повдигнах вежди, а той бързо добави: “Живееш в столицата и имаш приятелка на име Сара. Тя е моя сестра. Виждал съм те на нейни снимки и ми беше любопитно да науча повече за теб”. В този момент забелязах родилния белег на ръката му. Всички решихме да отидем заедно на кино, а след това да се разходим спокойно по крайбрежната улица. Когато се сбогувахме, човекът спомена, че с приятеля му приключват командировка и ще заминат на следващия ден. Той поиска разрешение да ми се обади и телефонния ми номер, на което се съгласих. Десет дни по-късно той отново се срещна с майка ми и мен на летището. А шест месеца по-късно се оженихме   .

 

 

Rate article
На брега на морето към мен се приближи странен мъж и аз забелязах бенка под лявото му ухо. Изведнъж в главата ми прозвучаха думите на чичо ми: “Ще срещнеш сродната си душа край морето.”