На Амелия и Дейвид им се стори странно, че такава хубава къща се продава на толкова ниска цена. И както показа времето – не са сбъркали.

Амелия и Дейвид се женят преди две години. Живееха при родителите си. Но наскоро решили да си купят апартамент. Разгледали са много възможности. Толкова много обяви. Повече от двеста. “Продавам просторен апартамент с две спални, на третия етаж, с голяма кухня и два балкона. Козметичният ремонт е направен преди пет години. Районът е зелен, наоколо има паркове и магазини”.

– Не ви ли харесва? – попита Дейвид.

– Някак си е странно – каза Амелия, – такова великолепно предложение за такава сума.

– И ето го отговорът. Апартаментът е в залог – каза Дейвид.

– Прочети нататък.

“Топъл и уютен апартамент с две спални за голямо семейство. Намира се на втория етаж. Всичко, от което се нуждаете, е там. На приземния етаж, точно под апартамента, има супермаркет. В близост има паркинг, училище, детска градина и поликлиника. Наблизо има спирка на метрото.

– Лошо ли е? – попита Амелия.

– И ти погледна адреса. До най-близката метростанция се стига за почти четиридесет и седем минути пеша.

Те дори нямат втора кола, за да е удобно за всички. Ако Дейвид отиде на работа сутринта, ще трябва да вземе автобус. Амелия погледна към двете деца. Трудно е да се намери автобус с тях.

– Ако ви харесва, дайте да го купим – предложи Амелия, – аз мога да се возя на автобус. Това е добре. Да разгледаме ли?

Те не погледнаха. Избраха една обява, в която пишеше, че е само на пет минути до метрото, стаите са просторни, кварталът е прекрасен.

– Не може да е толкова хубав апартамент за такава цена – каза Амелия.

Но Дейвид реши да го провери. Посрещна ги приятелски настроен мъж на трийсет и пет години. Той се усмихна, предложи да вземе чехли, дори донесе бутилка вода. Първата стая беше привлекателна. Наскоро ремонтирана, цялата в бежови тонове. Това, което собственикът на апартамента разказа по-късно, не беше споменато в обявата. В апартамента са регистрирани брат му и майка му, която живее в малка стая. В следващата стая имаше жена на около седемдесет и пет години. Тя седеше и мълчеше, дори не ги погледна.

– Апартаментът е нейна собственост.

Преди тринайсет години е бил приватизиран за сина ѝ. Но Амелия и Дейвид, разбира се, отказаха да го купят.

 

Rate article
На Амелия и Дейвид им се стори странно, че такава хубава къща се продава на толкова ниска цена. И както показа времето – не са сбъркали.