На 75-годишна възраст баба ми шокира всички ни, като обяви намерението си да се омъжи. Никой от нас не очакваше това.

Баба ми наскоро отпразнува 75-ия си рожден ден. Дълго време тя бавно спестяваше пари, без да казва на никого за това. Въпреки възрастта си, тя си остава енергичен и жизнен човек, като изглежда по-скоро на 60. Последното ѝ откровение обаче ни остави без думи. Тя заяви, че планира да завърже брак. Не можехме да повярваме на ушите си. “Какво имаш предвид, да се омъжиш? За кого? Дядо ми почина преди две десетилетия. Майка ми винаги ми е казвала, че баба ми е имала дълбока и любяща връзка с покойния си съпруг. А сега тя хвърля тази бомба върху нас”. Всички бяха зашеметени. Бракът на такава зряла възраст изглеждаше неразбираем. Но баба ми беше непоколебима и решителна, като казваше, че възрастта ѝ не трябва да ограничава личния ѝ живот    .

Чичо ми се обиди и я обвини, че е предала покойния си съпруг, твърдейки, че тя не уважава паметта му. Но баба ми отстояваше позицията си. Тя беше решена отново да намери щастието в брака. Започнахме да се подготвяме за предстоящото празненство. Поръчахме ресторант, започнахме да планираме менюто, обсъждахме музиката и дори избрахме сватбена рокля за булката. Младоженецът, бъдещият партньор на баба ми, имаше някои специални изисквания. Той искаше да има много колбаси, тъй като баба ми много ги обичаше. Двамата се спряха на семпли ястия и решиха да донесат собственоръчно приготвени пилета и питки, като отказаха скъпите предложения. Младоженецът настояваше силните алкохолни напитки да бъдат разредени    .

когато се стигнало до избора на сватбена рокля, бабата отказала да носи воал, опасявайки се, че това може да я накара да се чувства неудобно и евентуално да повиши кръвното ѝ налягане. Поканите бяха изпратени до всички, а за нас се погрижи опитен тамада. Поръчахме две торти за случая. Сега разбрахме защо баба ми е пестила пари през цялото време. Тя каза, че са за погребение, но се оказа, че е пренасочила парите за сватбата си. Церемонията е насрочена за септември, веднага след прибирането на реколтата от картофи. Баба просто сияе от радост и изглежда още по-млада от годините си. Ясно е, че е истински влюбена. Започна да се шегува, а когато я попитах какво мога да ѝ подаря за сватбата, тя просто отговори: “Нищо, имам всичко, от което се нуждая.” Младоженецът също сияе, когато погледне към баба си, проблясвайки със златна усмивка. “Аз съм невероятен късметлия, че имам такава невероятна баба. С нея животът никога не е скучен.

 

Rate article
На 75-годишна възраст баба ми шокира всички ни, като обяви намерението си да се омъжи. Никой от нас не очакваше това.