На 1-годишна възраст момчето остава сирак. Суровата старица в сиропиталището отказва да го стопли, без да проявява съчувствие към съдбата му.

работата в сиропиталище винаги е била емоционално предизвикателство за мен и често съм се съмнявала в решението си да остана. Всяко ново дете предизвикваше сълзи в очите ми, тъй като се притеснявах за тяхното бъдеще. Въпреки опасенията на съпруга ми и настояването му да напусна, не можех да оставя тези деца, които се нуждаеха от любов и грижи   .

Една конкретна история от сиропиталището се откроява сред останалите.

Една късна вечер ни се обадиха от болницата и ни съобщиха за едногодишно момченце, което е останало сираче след трагичен инцидент, в който са участвали родителите му. Тъй като никой от роднините му не можеше да се грижи за него, детето беше изпратено при нас    .

Когато Давид беше докаран с полицейска кола, той беше видимо уплашен и дезориентиран. Мълчанието му говореше много за шока, който беше преживял. Държейки го в прегръдките си, аз му прошепнах успокояващи думи, докато в очите му стояха сълзи. Сърцето ми се късаше, като виждах болката и объркването му, неразбирането на внезапната загуба на родителите му и присъствието на непознати хора около него.

Чувствайки дълбока връзка с Дейвид, реших да го оставя в стаята си за една нощ. Възнамерявах да го успокоя и да му прочета една успокояваща приказка. Дори в съня си обаче той се тресеше и сърцето му биеше, отразявайки вълненията в него.

Старата медицинска сестра ми се скара, настоявайки да спра да го кърмя, казвайки, че трябва да се научи да живее самостоятелно. Суровите ѝ думи не се чуха, защото не можех да понеса да го пренебрегвам. Винаги, когато имах възможност, играех и прекарвах време с Дейвид, предлагайки му любовта и вниманието, които заслужаваше. Не знаех, че грижовните ми действия ще доведат до уволнението ми на основание “професионална некомпетентност”. Изглежда, че отношението към някои деца със специални грижи беше неодобрявано.

Въпреки това не можех да се разделя с Дейвид. Затова взех съдбоносно решение и предложих да го осиновя. Съпругът ми се съгласи, когато видя връзката между мен и Дейвид. Отказах да го оставя в студената среда на сиропиталището и така за първи път станах майка, като прегърнах Давид като свой син.

 

 

Rate article
На 1-годишна възраст момчето остава сирак. Суровата старица в сиропиталището отказва да го стопли, без да проявява съчувствие към съдбата му.