Мъжът забелязал, че жената всеки ден поздравява някого от прозореца. Скоро цялата истина била разкрита

Те живееха един срещу друг. С течение на годините те развили свои собствени специални знаци. Когато се виждали през прозореца, жената поставяла ръцете си до стъклото и така се поздравявали. Мъжът имал съпруга и две деца, а жената имала семейство. Работели в една и съща фабрика, там започнали да се срещат и вече не можели да се разделят. Срещали се или в хотела, или при приятелката на жената. На младини жената била душата на компанията. Тя беше приятелка на две неомъжени приятелки, които винаги се събираха в барове или ресторанти.

Такива събирания били лоши без нея, затова тя винаги била с тях. Мъжът беше тих и спокоен, не можеше да каже и дума насреща на жена си. “Той е безгръбначно същество”, описа веднъж жената съпруга си пред приятелките си. Той никога не изразявал оплакванията си пред жена си, държал всичко в себе си. Отдавна се досещал, че жена му му изневерява със съседа. Дори ѝ намеквал за това. – Кой е този мъж на прозореца? Винаги, когато погледна, той се взира в мен. Забелязва ме и си тръгва. Той не е твоят любовник по никакъв начин. – Не бъди смешна. Обичам те – излъга тя съпруга си.

Двамата се срещаха с друг мъж в продължение на 27 години. Той е изневерявал на съпругата си. Въпреки че се досещаше, тя мълчеше. Жената се страхувала да не загуби съпруга си. За да се срещне с любовника си, жената измисляла различни оправдания. Приятелки я спасявали. Но мъжът бил умен, той отдавна се досетил и разбрал всички жестове на прозореца. Той дори подозирал, че дъщерята не е негова дъщеря. Бил прав. – Тя беше излязла на разходка. Легна на дивана и сърцето на мъжа спря от мъка.

Жената стана вдовица, но това не я разстрои. Срещнала любовника си и го помолила да се премести при нея. – Не, не… Ние закарахме съпруга ти до гроба. Не мога да направя това на жена си, въпреки че ѝ изневерих, но винаги съм я обичал. Съпругът ти ни хвана. Той знаеше всичко и болката го изяде отвътре. – Не говорете глупости. Той не е знаел нищо и това не е наша вина. Мъжът стана от пейката и се прибра при жена си. Това беше краят на връзката им. Той се чувстваше виновен, а жената продължаваше да ходи по барове с приятелите си.

 

Rate article
Мъжът забелязал, че жената всеки ден поздравява някого от прозореца. Скоро цялата истина била разкрита
Родителите на мъжа били обидени, защото той намалил частта от заплатата си за родителите си.