Мъжът се разхождаше нервно по коридора в очакване някой да излезе и да му съобщи добрата новина. Накрая му казали, че дъщеря му се е родила. Раждането е било трудно, състоянието на детето е задоволително, но има един проблем

Адам бързаше да се прибере от работа. Съпругата му съобщава добрата новина – скоро ще стане баща. Жена му приготвила празнична вечеря. Радостта на мъжа не познавала граници. Те се опитвали да забременеят в продължение на седем дълги години. Адам отишъл в бижутерски магазин и купил на жена си пръстен и голям букет цветя.

Той изтичал при съпругата си, но тя изведнъж се почувствала зле и си легнала, без дори да вечеря. Адам искал да извика линейка, но жена му казала, че ще й мине. Той беше до нея през цялото време. Бременността на съпругата му не беше лесна. Времето обаче минало бързо.

Настъпил денят на раждането. Съпругът нервно се разхождал по коридора в очакване да излезе и да му съобщи добрата новина. Накрая му съобщили, че дъщеря му се е родила. Раждането било трудно, състоянието на детето е задоволително, но има един проблем – момичето има проблеми с краката, но това може да се коригира с операция. Тя обаче може да бъде направена само в чужбина.

– Съпругата ви е написала писмо за отказ – каза медицинската сестра.

Адам не можеше да повярва. Жена му не искаше да говори с никого, лежеше неподвижно, обърната към стената. Адам искаше да убеди жена си да не прави това, защото това мъничко момиченце не беше виновно. Тогава в стаята влязоха родителите на съпругата му и започнаха да настояват Адам също да напише писмо за отказ. Те казаха, че ще имат и други здрави деца.

Мъжът напуснал болницата. Вкъщи събрал всички вещи на съпругата си и ги изхвърлил през вратата. Отишъл до магазините, купил люлка, количка, а продавачите му помогнали да намери необходимите дрехи за бебето. Адам взел дъщеря си от болницата и излязъл в отпуск по майчинство. През нощта той работеше от дома си. В началото му беше трудно да се справя сам с детето. Мъжът търсел всички възможни начини да спаси дъщеря си.

През февруари животът му, както и този на всички украинци, се преобръща с главата надолу. Но той не можел да чака, затова по съвет на местни лекари намерил клиника, която можела да помогне на момиченцето му да си стъпи на краката безплатно. Така той и дъщеря му заминават на лечение в чужбина. Лекарката им се оказала наистина висококвалифицирана и състрадателна жена. Освен това тя била украинка. Преди много години тя отишла на стаж в Полша и останала да работи там. Спасила е живота на много деца. За нея било болезнено да гледа как децата страдат заради неотдавнашните събития в родната ѝ страна. Тя обеща на Адам, че дъщеря му ще бъде като всички останали и непременно ще избяга.

Оттогава Адам и тази жена, Ребека, започнали да се виждат почти всеки ден. Мъжът осъзнал, че изпитва много повече от благодарност към тази жена. Той не искал да се раздели с нея, въпреки че Ребека била с осем години по-възрастна от него. Жената също имала сърце за момичето и Адам. Така те започнали да живеят заедно.

Момичето се изправило на крака. И сега момичето има пълноценно, любящо семейство.

 

Rate article
Мъжът се разхождаше нервно по коридора в очакване някой да излезе и да му съобщи добрата новина. Накрая му казали, че дъщеря му се е родила. Раждането е било трудно, състоянието на детето е задоволително, но има един проблем