Мъжът ми започна да ми удържа заплатата, свекърва ми донесе отнякъде стари рокли и аз трябваше да ги нося, а новите ми дрехи бяха дадени на сестра му!

Моника беше животът на партито, смехът ѝ винаги се чуваше на всяко парти или среща, а шегите ѝ караха да се усмихват дори най-строгите момчета и най-скромните момичета. Ето как перверзното момиче плени душата на Марк. След като започнаха връзка, момичето все по-малко се забелязваше сред приятелите си и винаги беше с него.

След брака Моника се хвърлила в домакинските задължения, а после забременяла и родила близнаци. Приятелите, които не я бяха виждали дълго време, можеха да не разпознаят в това измършавяло момиче същото весело момиче. Когато някой се осмеляваше да я попита дали се справя добре, тя отговаряше с горчива усмивка: “Да, защо питаш? Има ли нещо нередно?” Това, което най-много изненадваше бившите ѝ приятели, беше видът на дрехите, които носеше. Такива стари рокли не можеш да намериш дори в магазин за втора употреба, а тя някога е била истинска модна привърженичка.

Мина време и Моника изчезна. В града се носеха различни слухове, но нито един от тях не даваше отговор на въпроса защо жената е напуснала такъв прекрасен съпруг, красивата къща, която им е построил, и две сладки, здрави деца. Изглеждаше, че е можела да има прекрасен семеен живот, но просто е избягала от всичко. Самият Марк не коментираше това, а семейството му също се преструваше, че нищо не се е случило.

Истината бе изнесена в родния град от бившия приятел на Моника, който бе отишъл в столицата в командировка. Там двамата случайно се сблъскали и разговорът потръгнал. Прекарали в разговори цялата нощ: “Това е точно същата Моника, която беше преди да се омъжи! Тя чурулика и се смее, а колко красива е станала! Столицата явно ѝ е подействала добре!” – разказва приятелката ѝ на всичките си приятели. Моника успяла да й разкаже и истината за живота си в приказно красивия “дворец”.

– “Знаеш ли, когато го срещнах, ми се стори, че “това е то”. Исках да оставя всичко и всички зад гърба си, за да бъда с него, а не осъзнавах, че родителите и сестра му и техните семейства също живеят във вълшебната къща, която той построи. Но той все още се смяташе за господар, а аз за господарка. Останалите членове на семейството му бяха гости, така че се оказа, че аз съм слугинята там. Готвех за всички, почиствах след всички и можех да си навлека неприятности, ако нещо не беше перфектно. После стана още по-лошо… Съпругът ми започна да ми удържа заплатата, свекърва ми донесе отнякъде стари рокли и аз трябваше да ги нося, а новите ми дрехи бяха дадени на сестра му! Когато се опитах да възразя или да скрия някоя премия, съпругът ми така или иначе разбра, а аз трябваше да сложа тонове грим на лицето си, за да скрия всички синини…

Децата също се отнасяха с мен като с член на персонала. И как би могло да бъде иначе, след като баща им и баба им са ги научили на това? Дадоха ни добър пример! Сега всичко се е променило. Най-накрая се чувствам като човек, изкарвам си парите, живея сама, пращам на децата си подаръци, плащам издръжка, но те още не са готови да общуват с мен, разбирам ги. Все още не съм готова за връзка, трудно е да се доверя на някого след всичко, което съм преживяла. Но сега знам със сигурност, че винаги ще мисля първо за себе си, а не за другите.

 

Rate article
Мъжът ми започна да ми удържа заплатата, свекърва ми донесе отнякъде стари рокли и аз трябваше да ги нося, а новите ми дрехи бяха дадени на сестра му!