Мъж напуска жена си и децата си заради млада любовница. Но много скоро съжалил за това.

Никога не съм разбирала мъжете, които, след като са живели със съпругата си дълги години, започват да търсят по-млада заместничка. Какво движи тези мъже?

Аз например съм щастлив с жена си от много години и не мога да си представя, че ще се отнасям зле с нея, ще я напусна. Но има много такива примери. Например моят бивш колега Винс се забърка в такава история, че не можеш да му завиждаш.

Когато Винс срещна Ида, той много се промени. В крайна сметка преди тази среща, на 55-годишна възраст, той се чувстваше като старец. Бяха живели с жена му в продължение на 25 години. Синът му вече е възрастен, а дъщеря му е тийнейджърка. Нямаше никаква романтика със съпругата си. Живееше в обичайния ритъм, в който имаше само сиво ежедневие. То беше видимо. Винс ходеше мрачен, облечен като старец. После във фирмата ни дойде нов счетоводител.

Това беше Ида. Тя е красива и жизнерадостна жена на 45 години. И Винс някак веднага се съживи с нейното пристигане. Между тях започна общуване, а после то прерасна в нещо повече. Тогава той разказа за разговора, който се е случил между тях.

– Кога ще напуснеш семейството?

– Не знам как да кажа на жена си, че искам да се разведа с нея. А дъщеря ми вече е на такава възраст, че мисля, че ще приеме тази новина с щикове.

– Тогава останете при жена си и децата си. Няма да губя повече време за теб. Не ми липсва мъжко внимание.

– Хайде, Ида, знаеш, че мога да се справя с това.

Винс скоро призна на съпругата си, че се е влюбил в друга. Тя, разбира се, се разстрои, разплака се, но прие избора му. Но децата казаха, че в момента, в който той напуснал семейството, умрял за тях. Казаха, че повече няма да общуват с него. Но в този момент Винс не мислеше за нищо. Искаше нов живот, независимо каква е цената му.

Винс и Ида започнали да живеят в апартамент под наем. Той остави апартамента си на съпругата и децата си.

Ида не разполагаше със собствен апартамент. Живееше с майка си и нямаше намерение да го кани там. Той наистина искаше да има деца с Ида. Тя изглеждаше много млада, въпреки че вече беше на 45 години. Казваше, че никога не е искала да ражда, защото се страхувала да не развали фигурата си. А сега наистина искала да има дете.

– Ида, много съм щастлив с теб. Но мисля, че можем да бъдем още по-щастливи.

– Как така?

– Ако си имаме дете.

– Аз също искам да имам дете.

Винс и Ида бяха много развълнувани от идеята. Но жената не можеше да забременее по естествен път. Те бяха прегледани в платена клиника. Оказало се, че тя не може да роди сама. Единственият шанс бил да наемат сурогатна майка. Услугите на сурогатна майка не са евтини.

Винс трябвало да работи денонощно, за да спести прилична сума пари. Освен това влязъл в голям заем. Той дори взе пари назаем от мен. И накрая мечтата на двойката се сбъдна. Те разбраха, че наетата от тях сурогатна майка е забременяла. А каква била изненадата им, когато разбрали, че ще са близнаци!

Но, както се оказа, Ида не беше много щастлива от тази новина и след известно време подаде молба за развод.

– Ида, какви са тези куфари на вратата?

– Напускам те и подадох молба за развод.

– Какво ще стане с нашата любов и с децата, които скоро ще се родят?

– Ти си толкова наивна. Аз не мога да имам деца. Тези близнаци ще се родят от донорски яйцеклетки. Аз не съм им майка. Но ти си. Така че ще трябва да ги отгледаш сама. А що се отнася до любовта, аз грешах. Аз не те обичам.

С тази бележка и с това Ида си тръгна. Тя напусна не само апартамента, но и живота на Винс. Сега той живее сам с близнаците. По-големите деца все още не общуват с него. Той вече е в предпенсионна възраст. Малко вероятно е да успее да си намери добра работа. Винс наистина иска да се върне при съпругата си. Но тя само му се присмива и не иска да му прости предателството.

 

Rate article
Мъж напуска жена си и децата си заради млада любовница. Но много скоро съжалил за това.