“Можете ли да си представите? Брат ми има не само къща в провинцията, но и три апартамента!” Мария, 45-годишна жена, се оплаква от родителите на съпруга си. “Свекърва ми е купила всичко това за по-малкия ми брат, а сега му е завещала и апартамента си!”

Изненадана приятелка попита: “Чудя се защо тогава не са оставили нищо на съпруга ви? Техните внуци също имат нужда от нещо!”

“О, кой би ги разбрал?” Мария отговори. “По-младият е неженен и вече има тристаен апартамент в Стрилица, както и още два двустайни апартамента. Той има и триетажна селска къща. Очевидно това не му е достатъчно. И родителите му са му дали всичко това! В същото време съпругът ми остана с празни ръце”.

Марк и Мария са женени от 12 години и имат две деца на 6 и 10 години. Мария винаги е имала проблеми със свекърва си, тъй като те постоянно се опитвали да се намесват в живота им и да им диктуват какво трябва и какво не трябва да правят. Достатъчно лошо беше, че свекърва ѝ критикуваше избора на Мария и дори настояваше да я нарича “мамо”.

“Аз имам само една мама, не ми трябва втора”, категорично отговори Мария на взискателната си свекърва.

Истинските проблеми обаче започнали след раждането на най-голямата им дъщеря. Виктория започнала да посещава Мария без предупреждение, но снаха ѝ отказвала да я приеме и просто игнорирала обажданията и почукванията на вратата. В крайна сметка жената осъзнала натрапчивото си поведение и престанала да се меси в живота им.

Мария успява да се справи с децата с епизодична помощ от собствената си майка. Когато децата пораснали, те се преместили далеч от баба си по бащина линия.

Родителите на Марк били наистина богати и интелигентни хора, които обичали често да пътуват, да се занимават с артистични изяви и да се хранят с приятели в ресторанти. Те рядко разговаряли с Мария и Марк. Дори по време на ваканциите често в последния момент се оказвало, че са извън града.

Изведнъж Мария и Марк научиха за избора на родителите си да оставят всичко на по-малкия си брат. Мария не можеше да остави това просто така и се обади на свекърва си за разяснения.

“Какво очаквахте?” – отговорила свекърва ѝ. “Не ми позволи да общувам с внуците си и настрои Марк срещу нас. Но най-малкият ми син не е забравил за нас! Той ни се обажда и ни посещава, така че всичко е справедливо”.

Съгласни ли сте с решението на родителите си?

 

Rate article
“Можете ли да си представите? Брат ми има не само къща в провинцията, но и три апартамента!” Мария, 45-годишна жена, се оплаква от родителите на съпруга си. “Свекърва ми е купила всичко това за по-малкия ми брат, а сега му е завещала и апартамента си!”