Можеш ли да намериш детето ми, или да те накарам да си търсиш нова работа?

Когато става въпрос за работа в родилен дом, не минава месец без някоя “специална история”, но някои истории изобщо не са смешни.

Подобна “история” се случи на най-добрата ми приятелка. Раждането е минало добре, бебето е здраво. Всичко започна от момента, в който майка ѝ беше доведена в болницата за първото хранене. И приятелката ѝ веднага забелязала и разбрала, че това не е нейната кръв. Приятелката осъзна, че няма сили да вдигне скандал, затова се обади на акушерката и я попита защо са донесли чуждо бебе и къде е нейната кръв.

“О, Боже мой, майко, за какво говориш? Нали си правиш шега? Аз нямам време за тях! Все още имам да изписвам и приемам майки като теб!” Приятелката ми вече беше ядосана, защото акушерката не само че не искаше да провери, но и се смееше.

Тя свали пелената на бебето и каза: “Аз родих момиче преди няколко часа, това бебе прилича ли ти на момиче? Можете ли да намерите кръвта ми сега, или трябва да ви накарам да си търсите нова работа?”

Акушерката бързо изтича след главния лекар. По-късно те се извиниха на жената, защото се оказа, че това момче е трябвало да отиде в Дома за бебета, защото майка му го е изоставила и те някак си случайно са го объркали.

Приятелката ми не искаше да се кара на персонала, защото те си вършеха добре работата, а тя не обичаше скандалите. Въпреки че прибрала бебето си вкъщи, нещо я притеснявало. Връщала се вкъщи не на себе си и разказвала за това на съпруга си.

Съвсем наскоро присъствах на първата годишнина на малката Алина и Макс. Цялото семейство и най-близките хора се бяха събрали на такова голямо тържество. Макс стана член на семейството на приятеля си месец след изписването му. Тя и съпругът ѝ изразходваха много нерви, за да го намерят и да съберат всички необходими документи за осиновяване. Сега обаче те са щастливи, че имат такива две очарователни деца и ги обичат еднакво! Ето как моята приятелка случайно срещнала сина си в болницата и не можела да го забрави.

 

Rate article
Можеш ли да намериш детето ми, или да те накарам да си търсиш нова работа?