Motina kvietė svečius į dukros namus ir stengėsi būti geresniu žmogumi, galiausiai vyrui tai nusibodo ir jis pasakė: arba išsiskirkite, arba nutraukite šį šou!

Įsivaizduokite, kad per stebuklą nusipirkote nuosavą būstą kurortiniame miestelyje. Tegul jis būna nedidelis. Ir persikraustėte gyventi prie jūros. O prieš tai niekas iš jūsų šeimos nesidomėjo jūsų gyvenimu. Jie neklausinėjo, kaip jums sekasi, ar esate gyvas ir sveikas. Kodėl jau penkerius metus dirbi ir nevažiuoji atostogauti, kodėl valgai liesus barščius.

Aišku, kad yra svetingų žmonių, kurie mielai leidžia bet kam pernakvoti. Tik kai kas nors tampa įžūlus ir bando gyventi kitų sąskaita, pradeda stresuoti. Kur yra ta plonytė riba, kai svetingumas pereina nuo noro ką nors nužudyti, kad galėtum pabūti vienas su savimi savo namuose?

Ne visada šeima ir draugai pasirodo prie staiga praturtėjusio ar nusipirkusio namą gražioje vietoje žmogaus durų. Bet kai kas nors iš pažįstamų turi kotedžą ar namą prie jūros, piligriminė kelionė į jį nenutrūksta visiems, kurie netingi traukti į pietus.

Kartą pas mane atėjo Eva, kurią kankino dusulys. Jos krūtinėje buvo kažkas sunkaus ir ji jautėsi taip, tarsi viskas viduje degtų. Aišku, ją apžiūrėjo, bet gydytojai nieko nerado. Kaip paaiškėjo, ji nuolat patirdavo stresą ir pati net buvo nustojusi tai pastebėti. Problemos priežastis buvo čia pat, paviršiuje…

Pradžia buvo buto pirkimas. Eva buvo pakankamai kvaila, kad duotų motinai raktų kopiją. Tuo metu ji manė, kad tai buvo teisinga. Motina gyveno už keturių valandų kelio nuo dukters, bet netingėjo ir atvažiuodavo pas ją traukiniu. Eva turėjo išeiti iš darbo, kad galėtų susitikti su motina.

Kad to išvengtų, ji davė motinai porą raktų ir problema atrodė išspręsta. Iš pradžių viskas buvo gerai. Bet paskui mama pradėjo ateiti ne viena, o su giminaičiais, draugais, net kaimynais. Eva, pažvelk į savo gyvenimą, ką vargšė Ala mato, be savo buities? Leisk jai pasilikti su tavimi. Tu turi atsilyginti gerumu už gerumą. Ji rūpinosi tavimi, kai aš dirbau.

Luda, Katjos dukterėčia, eina į koledžą, ir ji liks pas tave, kol susiras kur gyventi, jos mama ir aš jau susitarėme. Eva, Galya ir Ira atvažiuoja pas tave, ji susirado darbą netoli tavo namų, kol bus baigtas remontas, jie apsistos pas tave.

Ievos vyras paprastai gaudavo atlyginimą, todėl niekada nematė šio amžinų giminaičių ir pažįstamų elgetų srauto. O Eva nuoširdžiai tikėjo, kad elgiasi teisingai, daro gerą dalyką. Nors miestas buvo ne visai didelis, bet vis dėlto jos butas daugeliui buvo naudingas, o jos motina visus džiugino. Tik ji tai darė per dukrą, bet pati pinigų neišleidžia. Ji darė gera kitų žmonių rankomis.

Eva ir toliau taikstėsi su motinos išdaigomis, glaudėsi su vyru viename kambaryje, kol kitame sustojo giminaičių ir svečių srautas. Ji visus vaišino, dengė stalą, tinkamai maitino. Ji net susirado antrą darbą, nes labai trūko pinigų. O paskui atėjo karantinas, jos vyras liko namuose, be darbo, bet svečiai nebijojo jokių ligų. Jie ateidavo reguliariai ir pasilikdavo net neprašomi.

Vyras nuo viso to pavargo ir pasakė žmonai: Arba tu atimsi iš motinos raktus ir uždrausi jai ką nors kviesti pas mus į svečius, arba aš su tavimi išsiskirsiu.

Evai buvo sunku apsispręsti, nes motina ją auklėjo kaip gerą dukrą, bet ji nenorėjo palikti vyro. Taigi ji nusprendė pasikalbėti su motina.

Motina, suprantama, ėmė kaltinti dukrą dėl jos beširdiškumo, beširdiškumo, prisimindama savo vaikystės metus, kaip ją slaugydavo, lepindavo, duodavo skanėstų, atiduodavo savo daiktus, aiškindama, kad taip miestas ją neigiamai veikė, net bandė apsimesti serganti, neva dukra ją privedė prie infarkto. Ji naudojo visus savo rezervus, manipuliavo, tik dukra buvo negailestinga.

Motina neatidavė raktų ir kartu pridūrė, kad nebeturi dukros! Ir ji nenorėjo jos matyti! Vyras galiausiai pakeitė spynas, kad nekenktų. Niekada nežinai, ko gali tikėtis iš nekviestų svečių. Keletą kartų kai kurie iš jų vis dėlto užsuko į svečius dėl senų laikų, bet niekas jiems neatidarė durų, nes maitinti nesibaigiančius giminaičius – gana nedėkingas darbas.

Moteris apgailestavo, kad jos santykiai su motina buvo sugadinti, ji tik atsiduso pilna gerkle. Ir atsipalaidavo, nes pinigų dabar buvo pakankamai. Ir ji nebejautė jokių krūtinės skausmų, kurie ją taip kankino, kol stengėsi būti gera. Patikti motinai, o ji stengėsi atrodyti geresnė, nei buvo iš tikrųjų.

 

Rate article
Motina kvietė svečius į dukros namus ir stengėsi būti geresniu žmogumi, galiausiai vyrui tai nusibodo ir jis pasakė: arba išsiskirkite, arba nutraukite šį šou!