Моника се разплака. Наскоро беше разбрала, че е бременна. Ако Джак изгуби работата си и тя излезе в отпуск по майчинство, кой ще плати заема?

Моника и Джак бяха много развълнувани. Те най-накрая ще си купят кола. Но цялата радост е помрачена от мнението на родителите им, които са против покупката им. Те са възмутени, че децата не ги слушат. Как може да не ги слушат? Моника и Джак са възрастни хора, способни да поемат отговорност за собствените си действия. Те знаят по-добре какво да купят на първо място. Така или иначе никога няма да имат достатъчно пари, затова са взели заем за кола. Няма да им се налага да го изплащат до края на живота си и в крайна сметка ще могат да си позволят апартамент. Засега младото семейство живее в малък едностаен апартамент, предоставен им от родителите на Джак.

Младите хора не искат да слушат поученията на родителите си. И тогава се появява свекървата с нейната проповед, че децата не знаят как да управляват парите и следователно не могат да управляват собствения си живот. Но Моника и Джак не обръщат внимание на това. Те така или иначе ще постъпят, както намерят за добре. Планирали са да си купят кола, така че ще го направят.

На родителите на Моника им е омръзнало да доказват нещо на децата си. Но те не могат да им докажат, че грешат. И така, младежите закараха новата си кола до дома на родителите си. Моника и Джак бяха много щастливи от покупката си. Точно като децата. Родителите им, като ги гледаха, вече се бяха примирили. Изминали седем месеца и те изплатили заема. И тогава започнаха да мислят за почивка. След сватбата не бяха пътували никъде, затова искаха да отидат в планината.

Родителите отново се притесняваха как децата им ще изплатят заема. Но младите хора се усмихват. Моника и Джак потеглиха със собствената си кола.

Те се върнаха от ваканцията недоволни. Обадиха се на Джак от работа и му казаха, че ще го уволнят. Моника започна да плаче. Тя наскоро беше разбрала, че е бременна. Ако Джак изгуби работата си и тя излезе в отпуск по майчинство, кой ще плаща заема? Така че двойката трябваше да продаде апартамента си и да се премести при майка си. По този начин те изплатиха част от заема и все още им оставаха някакви пари. Майка им отново се кара с тях, но те мълчат. Какво правят сега… молят родителите си за помощ и повече не се смеят.

 

 

Rate article
Моника се разплака. Наскоро беше разбрала, че е бременна. Ако Джак изгуби работата си и тя излезе в отпуск по майчинство, кой ще плати заема?