Моника работи усилено, за да получи попечителство над малко момче от квартала си. Светът ѝ спира, когато чува едни и същи думи от органите по настойничество.

Моника, 67-годишна жена, неотклонно следвала ежедневната си традиция да се разхожда в парка. В този конкретен ден обаче тя изпитвала непреодолима тъга, тъй като си спомняла за предишните години. Всичко изглеждало наред и семейството ѝ процъфтявало. Но един ден променил живота ѝ безвъзвратно. Синът ѝ се изкачвал по кариерната стълбица на успеха, когато тя получила ужасната новина за неговото удавяне. Обстоятелствата около смъртта му остават забулени в мистерия. Съпругът ѝ не успява да се справи с мъката и здравето му се влошава. Той се отчаял, често отсъствал от дома и накрая претърпял трагичен инцидент. Моника остава вдовица на 50 години, без семейство, на което да разчита. Въпреки че пенсията ѝ е достатъчна, тя води доста изолиран живот. За щастие имала Петър, момче от квартала, което често я посещавало   .

един ден, когато се прибирала вкъщи, Моника забелязала линейка, паркирана на алеята ѝ. Сред разтревожената тълпа тя забелязала Питър да стои до носилката на майка си и отчаяно да я моли да се събуди. Полицаят извикал някой да вземе момчето, но Моника излязла напред и предложила да го вземе при нея. Полицаят записал името ѝ, като отбелязал, че скоро ще се задействат органите по настойничество. Моника беше твърдо решена да задържи Петър при себе си, но знаеше, че това решение не е нейно   .

Органите по закрила на детето идват само месец по-късно, като през това време Моника и Петер имат време да свикнат един с друг. Жената се чувствала като майка за малкото момче, готвела му и му пеела приспивни песни преди лягане. Тя изразила желанието си да го задържи, но служителите се позовали на закона, намеквайки, че ще е трудно да получат разрешение заради възрастта ѝ. Въпреки нелицеприятните им думи, Моника знаела, че няма да може да намери покой до края на живота си без Петър до себе си.

 

 

Rate article
Моника работи усилено, за да получи попечителство над малко момче от квартала си. Светът ѝ спира, когато чува едни и същи думи от органите по настойничество.