Моника е уморена от постоянното присъствие на приятеля на дъщеря ѝ в дома им. Тя разработва перфектен план, за да се отърве от нежелания “зет”.

Една моя приятелка има дъщеря студентка. Тя се среща с момче, което Моника шеговито нарича “зет”. Дъщерята е на осемнайсет години, а приятелят е на двайсет и две. Той произхожда от привидно заможно семейство, твърди, че има собствен бизнес, и външният му вид вдъхва увереност в думите му. Въпреки това той рядко напуска къщата. Двойката е заедно от година и половина, а отскоро зетят на практика се е преместил при тях. Първоначално, когато започват да се срещат, Моника смята, че това е мимолетен етап, предполагайки, че дъщеря ѝ скоро ще разбере, че той не е подходящият човек за нея. Но с течение на времето връзката им укрепва, което принуждава Моника да полага всички усилия, за да общува с дъщеря си и да ѝ даде да разбере, че заслужава нещо по-добро. Що се отнася до самата Моника, тя няма желание да има зет.

по време на цялата им връзка мъжът никога не е полагал усилия да изведе дъщерята на Моника навън. Той винаги си намира оправдание. “Искаш ли да отидем на кино? Можем да гледаме филм онлайн при теб! Гладна ли си? Майка ти готви толкова добре, защо ти е нужен ресторант? Погледни якето ми. Погледни колата ми. Родителите ми обещаха да ми я подарят за рождения ми ден. Това е моята мечта – каза той. Освен това той оказва отрицателно въздействие върху дъщеря си Моника. Някога тя е била отличничка в училище и сама е постъпила в педагогически институт. След една година учене обаче тя мисли да се откаже. За щастие, Моника успява да се разбере с дъщеря си от сърце    .

“Един ден моята приятелка ми каза: “Прибирам се от работа и искам да си почина малко. Влизам в хола, а там на дивана лежи зет ни. Дори не мога да си спомня от колко време живее при нас. Опитах се да поговоря с дъщеря ми, но тя отказва да ме изслуша”, разказва Моника    .

Изглежда, че дъщеря ѝ или се страхува да се изправи срещу него, или се страхува да не го загуби. Наскоро обаче Моника ми каза, че гаджето не им е идвало на гости от една седмица. “Той каза на дъщеря ми, че съм старомодна жена, вероятно съм израснала на село, защото нямам основни познания. Твърдеше, че му е трудно да живее с мен, защото му се подигравам. В деня преди да изчезне от живота ни, тримата седяхме в кухнята. Дъщеря ми каза, че иска да се срещне с него след изпита си. Той отговори, че има среща в салона за ламиниране на мигли и че тя ще трябва да отиде сама. Започнах да се шегувам, като се преструвах, че не разбирам какво има предвид. Казах: “Къде отиваш? Какъв вид ламиниране е това? По-добре да дадеш на приятелката си букет”. Попитах дъщеря ми за нейния избор, попитах дали е сигурна. Не изглежда той да я обича, обича само себе си!”. Тези думи обидиха зет ни и от този ден нататък не го видяхме повече. Постепенно дъщеря ми започна да осъзнава, че той няма истински приоритети.

 

Rate article
Моника е уморена от постоянното присъствие на приятеля на дъщеря ѝ в дома им. Тя разработва перфектен план, за да се отърве от нежелания “зет”.