Момичето се обадило на свекърва си, за да разбере кога е погребението. – Кой си ти?

Някои жени твърдят, че изобщо не искат да се омъжват, но аз наистина се съмнявам в това и изобщо не го вярвам. Всяка жена мечтае да бъде обичана, да се грижи за нея и да я ценят. Също така много момичета още от детството си мечтаят да се омъжат, да бъдат в красива бяла рокля и дори в центъра на вниманието през цялата вечер.

Мъжете обаче често принуждават любимите си да се откажат от тази мечта, добър пример за това е моята приятелка.

Тя живееше в граждански брак от десет години, наистина се обичаха, бяха щастливи заедно. Отглеждаха заедно осемгодишна дъщеря, грижеха се един за друг, изкарваха пари, имаха всичко общо, с изключение на едно – печат в паспорта.

Кой би могъл да предположи, че това семейство ще се сблъска с такава трагедия. Мъжът бил на път за работа, когато получил сърдечен удар. Поради това той рязко загубил контрол над автомобила и се блъснал в стълб. Той бил мъртъв, преди да пристигне линейката. Жената в този ден дори не знаела какво се е случило със съпруга ѝ. Официално тя не била негова съпруга, така че само майка му била информирана за трагедията.

Приятелката ми била шокирана, когато приятелката на съпруга ѝ се обадила вечерта и ѝ съобщила за инцидента. Жената просто не знаела какво да прави по-нататък, при това с дете, което трябвало да бъде изправено на крака.

Казах им, че трябва да узаконят връзката, но в отговор винаги чувах едно и също:

– Не ни е нужно, обичаме се и отглеждаме дете заедно. Как може бракът в службата по вписванията да промени нещо?” – многократно ми казваше съпругът ми.

Същата вечер жената се обадила на свекърва си, за да разбере къде е съпругът ѝ, кога ще бъде погребението, но отговорът на майката на съпруга ѝ я шокирал:

– Кой си ти изобщо?

– Какво имаш предвид кой? Аз съм съпруга на сина ти.

– В паспорта ви няма печат, значи не сте негова съпруга.

– Как можеш да кажеш това? Отгледахме заедно едно дете.

– Аз знам! Детето не бива да се влачи на погребението, това ще е психологическа травма за него, а аз сама ще погреба сина си, както намеря за добре. Дръж си носа настрана от това!

След това жената плакала в отчаяние цяла нощ, а на сутринта чрез приятели започнала да издирва къде ще бъде погребението. Тя просто искала да се сбогува с най-близкия и скъп човек, с когото била живяла толкова много години.

Всички роднини и приятели застанали близо до свекървата. Никой не се приближи до жената, не я подкрепи – но тя загуби близък човек.

Тогава майката видяла жената и заговорила с пълно гърло:

– “Защо си дошла? Ти си никой!

– Не казвай така, аз съм негова жена – казала жената със сълзи на очи.

– Синът ми не е имал жена!” Майката прошепнала гневно.

Въпреки че всички наоколо знаели, че живеят заедно и имат дете, тя не била приета в семейството. Никой не се застъпил за жената, просто всички се престрували, че нищо не се случва. Жената се сбогувала с любимия си и си тръгнала.

Вечерта дойдох да утеша малко приятелката си. Тя беше в ужасно състояние, жената не можеше да се примири със загубата на любимия си, а начинът, по който се държеше майка му, само причиняваше още по-голяма болка. Тогава реших да попитам защо не са подписали:

– Съпругът ми не смяташе това за важно, а аз разбирах, че е просто формалност, така че не настоявах. Знаех, че той обича мен и дъщеря ми и се грижи за нас.

– Това е било достатъчно за вас, но не и за майка му, те никога не са ви признавали. Не разбирам мъжете, които обичат жените си, но не се женят.

Седмица по-късно жената получи нов удар – майка ѝ се обади и ѝ каза да си вземе нещата и да напусне апартамента, защото именно майка ѝ го е наследила след смъртта на сина си.

Жената първо живя при мен за един месец, а сега наема малък апартамент. Сега й е още по-трудно, защото трябва да издържа себе си и дъщеря си и да наема апартамент. В бъдеще ще се обърнат към съда, защото половината от апартамента би трябвало да се даде на дъщерята, не се знае до какви машинации е прибягнала свекървата.

Затова призовавам мъжете да се оженят за жените, които обичат. Така ще защитите близките си!

Толкова ли е трудно?!

 

 

Rate article
Момичето се обадило на свекърва си, за да разбере кога е погребението. – Кой си ти?