Момичето идва в сиропиталището, когато е на 3 г. Не си спомня родителите си, а само едно момче, което плаче.

Момичето е попаднало в сиропиталището с все още живи родители. Тя е била само на три години. Не си спомняла родителите си, въпреки че се опитвала да си спомни чертите на лицето на майка си. Спомняла си само един вик, викът на едно момче. Кой беше той? Защо плачеше? Тя не знаеше. Момичето не губело надежда, че майка ѝ ще се върне за нея. Цял ден седяла до прозореца и чакала майка си. През нощта сънувала сън, всеки ден един и същ: опитвала се да успокои едно плачещо момче, но не знаела какво да направи. Тя крещяла в съня си през цялата стая: “Тихо, не плачи, аз ще дойда скоро!” Една сутрин момичето било извикано в кабинета на директора и му казали, че някой е дошъл да я види.

– Сигурен ли си? Да ме види? Момичето си помислило, че е майка ѝ. Но се е объркала. В кабинета тя видяла непозната двойка. Когато влязла, те мълчали и се гледали един друг. Тогава жената се представила и я попитала: – Имаш ли нещо против да се разходиш с нас? Момичето кимна в знак на съгласие, те я хванаха за ръце и излязоха на двора. Разхождаха се, мъжът и жената разговаряха за това какво правят, какви са интересите им. Жената добави, че имат куче. Това е единственото, което момичето запомни, защото в малката ѝ главица нямаше място за сложните имена на длъжностите им. Те не уточниха целта на посещението си, но тя добре знаеше, че обикновено такива приемни родители се запознават с деца, които харесват. Ако се върнат, това означава, че не са променили мнението си. И те наистина се върнаха.

Само че този път жената дойде сама. Момичето отново беше извикано в кабинета на директора и те останаха сами. – Искам да си призная защо дойдохме миналия път. Със съпруга ми имаме син, ние сме негови осиновители. Взехме го, когато беше съвсем малък, а сега вече е на 4 години. Видях ви в сайта и забелязах, че имате същата фамилия като нашия син. Направих запитване: оказа се, че сте брат и сестра. – Аз имам брат? – каза момичето и едва тогава разбра кое е момчето от спомените и сънищата ѝ. – Искаме да сте заедно. Ако нямате нищо против, бихме искали да ви осиновим. Няколко месеца по-късно братът и сестрата се събрали отново. На момичето не му било лесно в новото семейство, но вече нямало тези сънища, защото намерило брат си, който я викал дори в сънищата ѝ.

 

Rate article
Момичето идва в сиропиталището, когато е на 3 г. Не си спомня родителите си, а само едно момче, което плаче.