Момичето едва измъкна количката с близнаците от пететажната сграда, в която няма асансьор, и въпреки възрастните дами на пейката се разходи в парка.

Момичето едва измъкна количката с близнаците от пететажната сграда, която няма асансьор, и въпреки възрастните дами на пейката, излезе на разходка в парка. – Толкова е красива! Но защо не се хареса на съпруга си? Не само, че я остави все така в положение, знаейки, че носи близнаци под сърцето си – мърмореха жените след нея. Да, момичето наистина възпитава синовете си не в пълноценно семейство, но дали това е нейна вина?

Момичето едва изкара количката от входа. Сигурно – пететажната им сграда без асансьор не беше пригодена за нейната широка количка. Слава богу, близнаците не се събудиха от разтърсването. В противен случай щеше да се чуе двоен писък за целия двор.

Жената натика количката в парка, далеч от входа, а именно от възрастните дами, които заемаха пейката. Те отново щяха да попитат с ехидни усмивки какво се случва. А после обсъждаха зад гърба ми. Е, старото поколение не обича непълни семейства… Самото момиче би искало семейството му да е пълно, но уви… Мъжът ѝ абсолютно не бил готов за семеен живот и особено за деца. Той просто не можеше да ги понася.

И когато разбрал, че момичето е бременна, започнал да я убеждава да направи нещо. Но тя отказала да направи каквото и да било. В края на краищата това било нейно дете, тя трябвало да го роди и отгледа. Мъжът изял целия й мозък, все я убеждавал да се отърве от бебето. А когато разбрал, че има две деца, изчезнал за миг. Дори не взел всички вещи със себе си. А какво да кажем за момичето? Тя плака, плака в продължение на месец и се успокои. Особено след като момчетата вече се натискаха с всички сили. Жената се успокоявала, като им говорела, пеела им песни, а те й отговаряли с приятелски подмятания. Момичето, разбира се, дълбоко в сърцето си хранело надежда, че след раждането на близнаците блудният съпруг ще се върне, но това не се случило. Жената се опитвала да прави всичко сама, но имало неща, с които крехките женски ръце не можели да се справят. В детската стая тя имала диван в разглобено състояние, на който щяла да спи близо до детското креватче. Но нямала достатъчно сили да го сглоби сама.

Докато разглеждала безплатен вестник, момичето попаднало на обява “съпруг за час”. Това било точно това, от което се нуждаела в момента. Жената вдигнала телефона и набрала номера. “Мъжът” дошъл след около два часа. Той веднага отишъл в детската стая и започнал да бърка в дивана. Близначките се спогледаха, погледнаха новия мъж, а после се разплакаха. А момиченцето, за късмет, имаше мляко, което кипеше на печката. Жената се втурна натам. Но те изведнъж се успокоиха. когато майката се върна в стаята, намери трогателна картина. “Човекът за един час” седеше на колене до креватчето на бебетата и им говореше нещо на техния език. Малките човечета сериозно гледаха събеседника си и му отговаряха. “Вие сте добър с децата. – Трябва да станеш учител”.
“Аз самият имам две … бе …” – отвърна мъжът и се обърна.

“Хайде да отидем на чай” – предложи жената, за да изглади по някакъв начин ситуацията. След като натовари децата в количката и ги постави до себе си, момичето наля на мъжа чай. “Ще ме извините за реакцията ми – каза мъжът, – преди година загубих жена си и двамата си сина. Може би сте чували… Не можех да живея там. Преместих се тук, в моята родина. Много обичам децата, сигурно няма да мога да свикна с факта, че вече не съм баща. Въпреки че винаги ще бъда техен”.

Когато той каза това, момичето имаше сълзи в очите си. И тогава тя, подвластна на моментен импулс, се приближи и прегърна момчето. И в продължение на десет минути те мълчаха и плакаха заедно. И тогава мъжът тихо попита: “Мога ли да дойда утре?” Момичето кимна и се усмихна през сълзите си… Той дойде, не се излъга. И скоро остана. Всеки от тях открил един в друг това, от което отчаяно се нуждаел

 

Rate article
Момичето едва измъкна количката с близнаците от пететажната сграда, в която няма асансьор, и въпреки възрастните дами на пейката се разходи в парка.