Момичето бързало да се прибере у дома след работа и мислело за дълговете си, когато едва не било блъснато от кола. Когато видяла шофьора, тя изтръпнала…

Когато момичето е на 17 години, родителите ѝ се разделят и тя и майка ѝ се преместват. Родителите разменили апартамента и купили обикновен апартамент в района за половината от дела на майката. Бащата се оженил за друга жена. Той се опитал да обясни на дъщеря си какво е любовта и причината за заминаването си. Тя не казала нищо в отговор. Тя и майка ѝ нямат за какво да живеят, освен за любовта. Въпреки това тя постъпва в института в столицата, започва да посещава занятията и накрая ѝ е отредена стая в общежитието. В стаята можеха да се настанят само четирима души. В коридора имало кухня и всички удобства. Баща ѝ живеел в града с новата си съпруга, но момичето никога не ходело там. Баща ѝ не я канеше. Тя учеше добре, но все още нямаше приятели. Едно от момчетата в групата я забеляза. Той също живееше в общежитието.

Всеки уикенд момичето отивало в дома на майка си, а в понеделник се връщало с подаръци и угощавало приятеля си с чай. Той ѝ разказал за семейството си, за къщата си. Разказал ѝ колко домашни любимци имали в къщата си. Особено обичал котките. Тя учела много и почти никъде не ходела. Разбираше, че поведението ѝ е повлияно от развода на родителите ѝ. Тя никога не простила на баща си и се сближили само с един приятел. След това той се събра с друго момиче и започна да я посещава по-рядко. Завършили института и тръгнали по различни пътища. Тя наела апартамент, работела, имала малко пари, трябвало да издържа майка си и не можела да си позволи нищо допълнително.

Майка ѝ се разболявала все повече и се нуждаела от повече пари за лекарства. Бащата не им помагал, въпреки че нямал деца от новия си брак. Момичето било единственото му дете. Тя не знаела откъде да вземе пари. На майка ѝ бил предписан нов курс на лечение, но хапчетата били скъпи. Момичето взело парите назаем. И веднъж, когато бързала да се прибере след работа и мислела как да върне дълга, едва не попаднала под колелата на една кола. Шофьорът бил същият приятел от общежитието. Беше облечен в солиден костюм, караше готина кола и веднага разпозна момичето. Така те възобновиха връзката си, но като двойка. Той пое издръжката и лечението на майка ѝ. А скоро ѝ предложи брак. За разлика от родителите си момичето беше щастливо в брака.

 

Rate article
Момичето бързало да се прибере у дома след работа и мислело за дълговете си, когато едва не било блъснато от кола. Когато видяла шофьора, тя изтръпнала…