“Момиче, родителите ти не са ли ти казвали да не отваряш вратата на непознати?”

Винаги ми се подиграваха заради ниския ми ръст. Бях най-ниската в класа си. Един ден на родителите ми им омръзна всеки ден да се прибирам със сълзи на очи и ме изпратиха на баскетбол, за да се “разтегна”. Това беше времето, когато телефоните с камери започнаха да стават модерни. На първата тренировка някой реши да ме заснеме как тичам в редица с високи момичета. Беше просто ужасно. Те бяха два пъти по-високи от мен. Оттогава насам стана още по-зле. Започнах да изпитвам още по-голямо самочувствие от височината си.

След гимназията отидох в университет. И когато си намерих гадже, най-накрая се успокоих. Той смяташе, че ръстът ми е перфектен. “Бих могъл да нося на ръце само човек като теб” – продължаваше да повтаря той. В четвърти курс се оженихме и започнахме да живеем заедно. Веднага щом се настанихме, председателят на кондоминиума ни дойде на гости. Дойде да ни разкаже за общите правила за всички обитатели на сградата и искаше да ни опознае. Беше ясно, че той е отговорен човек. Но запознанството ни беше предшествано от друга история. Когато на вратата се почука, веднага се затичах да отворя, защото си помислих, че това са наши приятели, дошли на гости. Но пред мен застана висок мъж със строг поглед. Дори малко се уплаших от него.

“Малко момиче, родителите ти не ти ли казаха да не отваряш вратата на непознати?” – попита ме той. Тогава всичките ми претенции към него изчезнаха. Той ме нарече “момиче”. Не можеш да си представиш колко е приятно да чуеш това от жена, която скоро ще навърши двайсет и четири години. По-късно той се извини и каза, че наистина е смятал, че съм на не повече от петнайсет години.

Беше дребен, със симпатични черти и деликатна фигура. Оттогава той стана наш приятел. Успяхме да установим чудесни отношения с него. Разказах за тази история на всичките си приятели. Все още ми е приятно, че ме смятат за толкова млада. Но сега всеки път, когато съпругът ми отива на работа, не пропуска случай да се пошегува: “Скъпа, вече не отваряй вратата на порасналите чичовци.”

 

Rate article
“Момиче, родителите ти не са ли ти казвали да не отваряш вратата на непознати?”