Момчето е изпратено в сиропиталище, защото е неудобно. Но когато забогатял, започнали с обич да го наричат син.

Решението да изпратят малкия Стивън в сиропиталище не е лесно за родителите, но те разбират, че не могат да си позволят да издържат сами две деца. Затова решили да задържат по-малкия син и да дадат по-големия. В крайна сметка той вече е познал родителската любов, а по-малкият – не.

– Ще те вземем обратно, обещавам, но когато имаме пари, така че засега чакай там.

– Бъди добро момче – каза му накрая майка му и го целуна по челото.

През първите две години роднините му идваха често, носеха му лакомства или го вземаха вкъщи за уикенда, а когато момчето навърши десет години, роднините му започнаха да се появяват по няколко пъти в годината, а после изобщо не ги виждаше и тогава разбра, че на този свят може да разчита само на себе си. Той бил умен, затова започнал да влага всичките си сили в себе си.

Спорт, четене на полезни книги, нови запознанства и целенасочено учене. Не пропуснал нито един шанс, който съдбата му подхвърлила: и на 18-годишна възраст постъпил в един от най-престижните университети. Всички преподаватели хвалят младия Стивън за това, че е толкова прилежен и добър, затова не е изненадващо, че в края на 4-ти курс е поканен на стаж в елитна фирма.

Още от първия ден мениджърът е убеден, че ще задържи това момче в екипа си, и след няколко години Стивън заема неговото място.

Оттук започват да се развиват основните събития.

Той не споменава за родителите си. Опитваше се да забрави за тях, както някога те са забравили за него, и посвещаваше цялото си свободно време на себе си. Но родителите му решили, че е време да се появят в живота му.

Откриват го благодарение на учителите от сиропиталището, които поддържат връзка с момчето. Помолили го за прошка и помощ, защото, както се оказало, по-малкият му брат се забъркал с лоша компания, заради него цялото семейство било задлъжняло и той избягал. И едва не ги изгонили от къщата, защото нямат с какво да изплатят дълговете. Затова идват при най-големия си син, за да го помолят за помощ и тогава отново ще станат семейство, както в добрите времена, когато той още не е бил на 8 години.

Но те вече са си сменили местата. Вместо плачещо дете, което искаше да се прибере у дома, имаше родители, които плачеха и искаха пари, а вместо родители, които не се интересуваха от чувствата му, имаше безмилостен Стивън.

Не, той не ги изгони, а спокойно им даде пари, за да изплатят дълговете си, и ги помоли да не се връщат в живота му. Всичките му мечти за малко момче с по-малък брат и щастливо семейство умряха там, в сиропиталището, когато за първи път отпразнува рождения си ден сам.

 

Rate article
Момчето е изпратено в сиропиталище, защото е неудобно. Но когато забогатял, започнали с обич да го наричат син.