– Моят Адам реши да се ожени. Дори не се посъветва с мен. Жената е дванайсет години по-възрастна от него и има дете от първия си брак.

за годишнината им синът подари на Ребека пътуване до лекаря. А след това обяви, че ще се жени. Но избраницата му е дванайсет години по-възрастна от него. Адам разказва на майка си, че дълго време се е опитвал да привлече вниманието ѝ и накрая Алина му е обърнала внимание. Жената има и осемгодишна дъщеря, която Адам иска да осинови. Ребека не е подготвена за този развой на събитията    .

Тя се опитва да убеди сина си да не прави необмислени стъпки, но Адам грубо отговаря на майка си. Това кара сърцето на Ребека да откаже и тя прекарва няколко дни в болницата. Когато я изписват, тя решава да сподели новината със сестра си. Те седнали и пили чай. Ребека не можеше да се насили да им разкаже всичко. Мълчаливо гледаше през прозореца.

– “Докога ще мълчиш, сестро? Кажи ми защо си в болницата. “Плашиш ме – първа заговори Лиза    .

Болеше я да гледа Ребека. Тя осъзна, че това е нейният син.

– “Моят Адам реши да се ожени. Той дори не се посъветва с мен. Тази жена е дванайсет години по-възрастна от него и има дете от първия му брак. Ще си съсипе живота”, каза Ребека през сълзи.

– “Знаеш ли, сестро. Може би трябва да стоиш настрана от живота му. В края на краищата синът ти вече не е малко момче. Оставете го да живее, както му харесва. Трябва да се опитате да намерите общ език с неговия избраник.

Ребека реши да се вслуша в съвета на сестра си.

На следващия ден тя отиде в дома на Алина. Едно малко момиченце отвори вратата.

– “Мама не е вкъщи, но можеш да я изчакаш. Вие сте майката на чичо Адам, нали? Чух го да говори с теб по телефона.

– Да, благодаря ви. Донесох ти една кукла. Ти обичаш да си играеш, нали? Момичето я грабна и се втурна в стаята.

Ребека беше изненадана от добрите маниери на момичето.

Те си поиграха заедно, а след това момичето я помоли да й направи обяд. Ребека започна да чисти картофите, когато Алина влезе.

– “Мамо, ще правим обяд с баба. Тъкмо навреме си”, извика момичето щастливо.

Ребека стоеше там и не знаеше какво да каже.

– “Извинявай, че не те питам, но мога ли да ти казвам баба?

– Разбира се.” и Ребека прегърна момичето.

В този момент Алина разбра, че дъщеря ѝ е в добри ръце. А и самата Ребека вече не се противопоставяше на избора на сина си.

 

 

Rate article
– Моят Адам реши да се ожени. Дори не се посъветва с мен. Жената е дванайсет години по-възрастна от него и има дете от първия си брак.