Моите спътници не ми позволиха да ям на масата – хвърлих им храна от най-висок клас

Пътувах до дома на родителите си с второкласна кола. Седях на най-горната седалка, но това по никакъв начин не ми създаваше дискомфорт. Долните рафтове бяха заети от две жени. Исках да изчакам кондуктора долу, но още тогава едната от тях започна да се възмущава, че съм се качил.

Когато реших да хапна нещо, жените не ми позволиха да седна на масата. Нарочно седяха от двете ми страни и спокойно пиеха чай, за да не заемам територията им.

– Мога ли да хапна нещо набързо? – попитах аз.
– Млади човече, имате билет за най-горното място. Спестихте ли си парите? Можете да ядете там! Трябва да спим и да усещаме миризмата на храната ви след това. И без друго искаме да си починем – каза един от тях.

Разбрах, че нямат намерение да се отказват. Легнах си и се качих на горния етаж с разтворимите си юфка. Щом започнах да ям, влакът се дръпна – цялата ми вечеря полетя към долния рафт.

Макароните ми бяха навсякъде, включително и в причудливата коса на моята спътничка долу. Дългите нишки от макаронени изделия заеха цялото купе. Искаше ми се да плача и да се смея едновременно.

– Млади човече, не знаеш ли как се яде във влака? За пръв път ли пътуваш във влак или как? Това е ужасно! – Пътникът беше възмутен.
– Не съм го направил нарочно! – Отговорих и започнах да разплитам юфката от къдриците ѝ.

Цяла нощ усещахме упоритата миризма на разтворима юфка. Дори кондукторите отбягваха тази жена. Тя искаше да се измие, но как? Влакът беше обикновен, без каквито и да било комфортни условия.

Спах спокойно, макар че чувството на глад от миризмата не изчезваше. Какво да кажа? Те сами си бяха виновни!

 

 

Rate article
Моите спътници не ми позволиха да ям на масата – хвърлих им храна от най-висок клас