Много хора ще ме осъдят за действията ми, но аз все още вярвам, че постъпих правилно.

По това време дъщеря ми беше във втори клас. Със съпругата ми работехме в предприятия, където трябваше да идваме на работа много рано. Живеем в голям мегаполис и на дъщеря ми не ѝ беше позволено да ходи сама на училище. Със съпругата ми се редувахме да я водим на училище до осем часа сутринта, въпреки че учебните занятия започват в девет. Вратите на училището бяха отворени и там вече имаше други ученици, включително нейни съученици. Във фоайето имаше пазач, а по телевизията вървяха анимационни филми. Така че не се притеснявахме.

Веднъж дъщеря ми се оплака, че едно момче от трети клас й се подиграва – наричаше я с имена и хвърляше раницата. Отначало решихме да не се намесваме – децата сами щели да се справят. Но инцидентът не свърши дотук – момчето започна да бие дъщеря ми и други деца, които бяха дошли по-рано. Колкото и да е странно, охранителят не реагира на тази ситуация.

Отидох при учителката от нашия клас и ѝ се оплаках, а тя разговаря с неговата учителка, но ситуацията само се влоши – момчето започна да тормози дъщеря ми още повече. Когато се стигна до директорката, тя каза, че не може да направи нищо, освен да забрани пускането на децата в училището до половин девет часа – когато идват учителите.

Единственото, което ми дойде на ум в този момент, беше да отговоря със зло за зло (можете да започнете да ме съдите). Започнах да уча дъщеря си как да отвръща на удара – не беше трудно, защото тя ходеше на гимнастика от четири години, беше атлетична и се дърпаше повече от мен. Макар че в бъдеще тя предпочиташе да се занимава с други спортове.

Така че започнах да ѝ показвам техники за самозащита. Има един удар, след който вторият вече не е необходим. Знаейки какво впечатление прави гледката на кръв, посъветвах дъщеря си да го удари в носа. Тя не се страхува от кръвта. Дори мислим да я изпратим в медицинско училище. В продължение на седем дни я обучавах и заедно тренирахме ударите, които трябваше да нанесе в отговор на лудориите му.

На следващия ден тя се върна от училище и беше лъчезарна. Сутринта на дъщеря ми започна с обичайните обиди от страна на момчето, последвани от удари. Дъщеря ми правилно реши, че е време да отвърне на удара, и го удари в носа. Ударът се оказа точен – кръвта потече като струя. Момчето беше откарано в медицинския център. Обадихме се на родителите на момчето, те изтичаха до училището и заедно с класния ръководител отидоха в класа на дъщеря ми. Родителите веднага се опитаха да смъмрят дъщеря ми, но след това един по един съучениците започнаха да се надигат и да казват, че той ги е наранил – първият е бил хулиган.

В резултат на това всичко завърши добре – оттогава момчето идва на училище и седи тихо в ъгъла, като си играе на таблета. А дъщерята вече не използваше силата си – по принцип е спокойно и срамежливо дете. И не ме извикаха в училището, за да разговарям с директора.

Много хора ще ме осъдят за действията ми, но аз все още вярвам, че съм постъпила правилно и не се чувствам виновна. Някой ще ме посъветва да отида при психолог, някой в полицията. Но от собствения си опит знам, че по този начин тези въпроси никога не са били разрешавани. А аз не мога да допусна любимата ми дъщеря да бъде превърната в заклано същество.

Не е нужно да повтаряте след мен, но моето поведение може да бъде полезно за някого в подобна ситуация. Не се чувствам виновна и смятам, че съм постъпила правилно. Смятате ли, че това беше правилното решение в тази ситуация?

 

Rate article
Много хора ще ме осъдят за действията ми, но аз все още вярвам, че постъпих правилно.