Много години по-късно баща ми се върна при нас. Беше стар и овехтял. Мислеше, че ще се трогнем. Но ние му поставихме условие

Когато бях на десет години, баща ми ни напусна. Аз съм най-възрастният в семейството. Имам трима по-малки братя, които по това време бяха на осем, шест и четири години. Баща ни не можеше да се справи с трудностите, които възникваха в едно голямо семейство. Трябваше да осигурява добра прехрана на съпругата и децата си, което не му се удаваше много добре. Той не печелеше много. Винаги се прибираше късно, за да избегне скандали. На майка ми не ѝ беше лесно да се справя сама с децата   .

По-късно баща ми ни напусна. Майка ми не можеше да сдържи сълзите си, а аз и братята ми се опитвахме да я успокоим, но напразно. От този момент нататък тя трябваше да се грижи за нас сама. Майка ми си намери работа. Аз се опитвах да се грижа за братята си и вършех домакинска работа. Те ме слушаха, защото бях най-възрастният. Майка ми трябваше да работи от сутрин до късно вечер, за да можем да живеем някак си   .

минаха години, ние станахме възрастни и сега помагаме на майка си. Здравето ѝ вече не е добро, затова не ѝ позволяваме да работи. Осигуряваме й лекарства, пари и храна. С братята ми говорихме и се съгласихме да ѝ помагаме всеки месец   .

Наскоро се появи баща ни. Беше стар и овехтял. Едва го познахме. Той се върна при нас с надеждата, че ще го съжалим. Някой му казал, че ние осигуряваме прехраната на майка ни. Но ние решихме да направим нещо различно. Ако иска, можем да му намерим дом за възрастни хора. Ще платим за него, но той не трябва да очаква нищо друго. Дори това правим само защото той е баща   .
Той се съгласи с предложението ни, но къде ще отиде? Той няма да живее на улицата.

 

Rate article
Много години по-късно баща ми се върна при нас. Беше стар и овехтял. Мислеше, че ще се трогнем. Но ние му поставихме условие