Млади момичета, но те псуваха като възрастни мъже на строителна площадка някъде

Всеки уикенд съпругът ми вземаше дъщеря ми за ръка и отиваха на “приключение”. Една седмица това можеше да са увеселителни влакчета, друга – кино, а на следващата – разходка в парка. Забавлението беше различно, но си оставаше постоянна традиция.

Понякога отивах с тях, но често ми се искаше да остана сама за един ден. Този път решихме да отложим всички полезни неща за друг път и просто да отидем в Макдоналдс за един бургер.

Опитваме се да научим дъщеря си да се храни здравословно, така че подобни уикенди с пътуване до Макдоналдс винаги са й били любими. Освен това беше неделя, топъл уикенд, така че в града имаше много хора, които се разхождаха. Тримата стояхме и обсъждахме какво ще си поръчаме, за да не губим време на опашката.

Точно пред нас стоеше група тийнейджъри, на около 13-14 години, които се държаха по напълно нецивилизован начин. Бяха млади момичета, но псуваха като възрастни мъже някъде на строеж. Освен това чупеха семки и ги хвърляха по пода.

Отначало се обърнах към тях с уважение, като им казах да не си чуват гласа и да се държат по-културно, защото наоколо имаше много деца. И през първите две минути те наистина ме послушаха, но след това се случи същото.

Когато дъщеря ми забеляза, че отново псуват силно, тя ме попита на висок глас: “Мамо, тези момичета учеха ли в гората?”. Едва успях да сдържа смеха си, съпругът ми покри устата си, а хората наблизо започнаха да се усмихват.

– Защо мислите така?

– “Защото в училище децата се учат, че не можеш да казваш лоши думи и да хвърляш боклук на пода. Но в гората на животните им е позволено да правят всичко, защото за тях няма правила.

Хората започнаха да хвалят дъщеря ми за острия ѝ ум, а момичетата пред мен започнаха да си шепнат. Очевидно малката ми дъщеря успя да ги засрами и да им напомни, че подобно поведение е подобно на това на животните.

 

Rate article
Млади момичета, но те псуваха като възрастни мъже на строителна площадка някъде