Мислех, че сестра ми е щастливо омъжена. Но нещо, което се случи наскоро, ме накара да променя мнението си

Сестра ми Лиза е с три години по-голяма от мен. Тя е омъжена от пет години. Мислех, че е щастлива в брака си до вчера, когато сестра ми ми се обади. Все още не мога да повярвам на това, което ми каза.

Лиза винаги е била истинска красавица: знаеше как да се грижи за себе си и се обличаше стилно. Сестра ми се омъжи за Алекс преди пет години. Те са заедно още от университета. След като се дипломираха, се ожениха и започнаха да живеят заедно.

Не бързаха да имат деца. Сестра ми ме увери, че искат да живеят за себе си. Бях щастлива за сестра си. След сватбата те започнаха да живеят в апартамента на Алекс.

Мислех си, че съпругът ми уважава Лайза и я носи на ръце, защото тя определено го заслужаваше.

Но след вчерашния разговор с нея разбрах, че не всичко е толкова красиво, колкото изглежда на пръв поглед. Отначало не можах да повярвам на думите ѝ, помислих, че сестра ми просто се шегува. Но не…

Вчера тя имаше главоболие, а сестра ѝ остана в леглото цял ден, така че не сготви вечеря.

Когато Алекс се прибра от работа, вместо да я подкрепи, започна да нарича Лиза с всякакви имена. Каза, че съжалява, че се е оженил за нея. Каза, че отдавна е искал да ѝ каже всичко и сега е дошъл моментът.

Отначало Лиза си помисли, че Алекс е прекалил с алкохола на работа. След това тя започна да се оправдава пред съпруга си, обяснявайки, че е била болна и затова един ден не е приготвила вечерята. Но той не я послушал, като казал, че това, че е болна, не освобождава Лиза от домакинските ѝ задължения. Тя трябва да бъде съпруга, а след това и всичко останало.

В гнева си Алекс хвърля мръсните си панталони по Лиза. А след това, затръшвайки вратата, напусна къщата. Върна се у дома едва на сутринта. Сестрата не можеше да повярва, че мъжът, когото беше избрала за живота си, всъщност е толкова безчувствен. В края на краищата, без преувеличение, тя беше идеалната съпруга: всеки ден готвеше първо и второ ястие, печеше през уикендите, дрехите на Алекс бяха изпирани и гладени, а обувките му – лъснати.

След този инцидент Лиза реши, че няма да търпи подобно отношение. Вместо да подкрепя съпругата си, Алекс се държал толкова ужасно. Тя се грижеше за него, даде толкова години от живота си на този мъж, а той се оказа безчувствен и неблагодарен.

Говорих с нея. След разговора ни Лиза стигна до извода, че една жена трябва да уважава преди всичко себе си. Тя реши да подаде молба за развод. Добре, че сестра ми не е имала време да има деца от него.

“Баща ни винаги е бил пример за идеален мъж за нас: мъдър, решителен, учтив. В сравнение с него Лиза наистина няма какво да губи. Сигурна съм, че сестра ми все пак ще има щастлив семеен живот, само че не с Алекс.

 

 

Rate article
Мислех, че сестра ми е щастливо омъжена. Но нещо, което се случи наскоро, ме накара да променя мнението си