Миранда си удря главата и попада в болница. На масата до леглото ѝ имаше голям букет бели цветя, а до него – пакет. Отваряйки пакета, Миранда не може да повярва на очите си.

Миранда седеше в едно кафене и ядеше любимите си сладкиши преди работа. На отсрещната маса седяха двама приятели, които обсъждаха някакво момиче в интернет:

– “Вижте й брадичката, ужасна е.

– Добре де, брадичката е добре, но носът е катастрофа, как не я е срам да излезе от къщи и да се снима.

Заради тези коментари Миранда си спомни за детството си. Тя си спомни как майка ѝ казваше на баща ѝ: “Нашата Миранда може и да не е красива, но може да е умна”. И тогава Миранда е трябвало да прекара цялото си детство в четене на книги, майка ѝ е искала да направи от дъщеря си вундеркинд. Когато Миранда постъпва в института, тя осъзнава, че никога няма да стане толкова елегантна и женствена като съученичките си, затова учи добре под ръководството на майка си, за да бъде обичана заради интелигентността си.

Приятелката на Миранда заминала в командировка и я помолила да се грижи за котката и цветята, защото съпругът ѝ често забравял да полива цветята или да храни котката. Затова Миранда напуснала кафенето и отишла в апартамента на приятелката си. Тя се прибрала вкъщи, нахранила сънливата котка и започнала да полива цветята. Спомнила си за една хубава песен, започнала да си я напява, а после и да танцува. Не забелязала как съпругът на приятелката ѝ се появил на прага с приятеля си Оливър. Миранда се объркала, спънала се в котката и си ударила главата.

Тя се събужда в болницата. Лекарят я успокоил и казал, че Миранда има навяхване и леко сътресение на мозъка.

На масата до леглото ѝ имаше голям букет бели цветя, а до него – пакет. Миранда отвори пакета и в него имаше плодове и любимите ѝ сладкиши. Миранда си помислила, че е от съпруга на приятелката ѝ, но не. В цветята имаше бележка, тя беше от Оливър. Той я канеше на среща веднага след като Миранда бъде изписана от болницата. Така че Миранда имаше вяра в себе си и в бъдещето си.

 

 

Rate article
Миранда си удря главата и попада в болница. На масата до леглото ѝ имаше голям букет бели цветя, а до него – пакет. Отваряйки пакета, Миранда не може да повярва на очите си.