Миранда остави внуците при нас и замина по работа, но когато не се върна навреме, тогава разбрах истинското лице на жена ми.

Аз съм Били, на тридесет и пет години съм. Съпругата ми се казва Мария, тя е на тридесет и три години. Това е вторият ни брак. Никой от нас няма деца от първите си бракове. И не бързахме да имаме деца заедно. Чувствахме се добре заедно. Двамата. И кавгите между нас не бяха рядкост. А ако поредната кавга се превърне в скандал, а той – в развод? Какво щеше да стане с детето? И ако не беше съседката ми Миранда, щяхме да се влачим още дълго време. Аз съм родена и израснала в тази къща. Мария ме доведе тук.

При нас, имам предвид сред съседите, живеещи в къщата, беше прието децата да се оставят под надзора на съседите. Миранда сама ме гледаше, а майка ми седеше с децата си. Това беше нормално за нас. Ето защо, когато една съседка ме помоли да се погрижа за внуците си за няколко дни, не се изненадах и, разбира се, се съгласих. Мария също се съгласи да вземе нещо като тест за майчинство. Най-малкият беше на четири години, а най-големият – вече на пет и половина.

Успях веднага да намеря контакт с момчетата. Разхождахме се, играехме и се учехме да четем. Мария ни приготвяше различни лакомства и се грижеше за външния вид на момчетата. Чувствах се като пълноправно семейство. Но всичко се промени, когато Миранда не се върна в определения срок, вечерта на третия ден се опитах да й се обадя, но тя не вдигаше телефона. Сложих момчетата да си легнат. А съпругата ми започна да изпада в паника. Преследваше я идеята за поправка. Сякаш съседката нарочно е хвърлила децата върху нас.

А на сутринта тя дори не приготви закуска. Лежеше в стаята с отчужден поглед. Миранда се върна на следващия ден. Оказа се, че автобусът се е развалил, а тя е забравила телефона си вкъщи. Разбрах, че жена ми не е готова за отговорност. Тя ни остави с децата. Тя не издържа теста. Затова подадох молба за развод. И не съжалявам за това.

 

Rate article
Миранда остави внуците при нас и замина по работа, но когато не се върна навреме, тогава разбрах истинското лице на жена ми.