– Mielasis, vakarykštis maistas yra nuodai. – Kada aš ruošiuosi gaminti maistą?

Lapė vaikštinėjo po parduotuvę, svarstydama, ką gaminti vakarienei. Tiesą sakant, ji jau buvo pavargusi laužyti galvą. Su vaikais problemų nekilo – jie net suvalgė “tuščius” makaronus. Tačiau vyras ir uošvė nuolat sukiojo į ją nosį.

Lapė pasiėmė kelis pirkinius ir išėjo iš parduotuvės. Vos peržengusi buto slenkstį, pasipylė vyro kaltinimai. Matai, ji per ilgai užtrunka apsipirkinėdama, o jie sėdi alkani.

Moteris nesuprato, kodėl atvykus motinai vyras virto kaprizingu, įkyriu niurzgliu, o prieš tai galėjo pats gaminti maistą ir eiti apsipirkti. Sužadėtinė norėjo kuo greičiau atsikratyti uošvės, bet ji neskubėjo grįžti namo.

Liza tuoj pat ėmėsi tvarkytis ir plauti indus, kuriuos namiškiai rinko visą dieną. Vos spėjusi, ji ėmė ruošti sriubą rytdienos pietums:

– Brangusis, vakarykštis maistas yra nuodai.
– O kada aš turiu gaminti maistą, jei dirbu iki šešių? Be to, pirmieji patiekalai per vieną dieną negaminami.
– Tu esi gyvuliškos prigimties. Stengiuosi tau padėti, palaikyti, o šeimoje reikalai klostosi prastai. O tu man prikaišioji!
– Ką turi omenyje, kad negerai sekasi?

Mano uošvė nieko nepaaiškino ir tiesiog išėjo iš virtuvės. Liza supyko ir nuėjo prie vyro:
– Dėl ko tu nepatenkintas?

Vyras net nesuprato, kas nutiko. Bet kai ji priėjo prie reikalo, jis ėmė skųstis, kad žmona nesirūpina jo sveikata ir skiria mažai dėmesio.

– Žinai ką? Tau reikėtų nesislėpti už motinos sijono ir išmokti užsidirbti pinigų. Kažkas tau netinka, eik pas ją – ji tau išvirs marinuotų agurkų. Tu ją gausi, mieloji, netrukus geraširdė Liza neteks kantrybės! – atsakė jo žmona.

Vyras nežinojo, ką daryti. Jis norėjo būti kietas vyrukas, kaip jį mokė motina, bet neketino prarasti šeimos. Jis žinojo, kad žmona buvo teisi ir jis perdėtai sureagavo. Jis pasiūlė Lizai kovoti netikrą kovą, kad motina išeitų. Moteris nusijuokė vyrui į veidą ir nuėjo miegoti.

Ryte Liza atsibudo ir pasakė vyrui, kad atėjo jo eilė eiti parnešti pusryčių ir maisto produktų. Jos uošvė tai išgirdo, palaukė, kol uošvė išeis, ir priėjo prie sūnaus:

– “Tu toks silpnavalis. Tu turi būti vyras. Eisiu pas dukrą, ji bent jau moka valdyti savo vyrą. O ne su tokiu menkysta kaip tu!

Jos uošvė prižiūrėjo savo jauniausią dukrą, o sūnus buvo jai pavaldus. Liza buvo vienintelė, kuri jai nepakluso. Kai giminaitė išvyko, Lizos šeimoje vėl viešpatavo ramybė ir komfortas. Vis dėlto nėra jokios naudos turėti trečią papildomą žmogų, kuris bando dalytis savo ,,gyvenimo išmintimi”.
 

Rate article
– Mielasis, vakarykštis maistas yra nuodai. – Kada aš ruošiuosi gaminti maistą?