Марк не знае как да се скрие от роднините си, които искат от него да прави всичко за тях!

Има определен тип хора, които не разбират, че трябва да ценят това, което имат, затова постоянно се оплакват от живота и очакват другите да им помагат.

Почти цялото семейство на Марк се оказа такова. Той се опитваше да ограничи общуването си с тях, но те все пак намираха начини да общуват с него и да искат помощ.

Неотдавна майката на Марк наследява едностаен апартамент от майка си. Тъй като тя и синът ѝ имали къде да живеят, тя започнала да го дава под наем. По-късно братовчедка ѝ разбрала за това и им казала да ѝ върнат апартамента, защото те не живеят там. Речта ѝ направи така, че да изглежда, че това не е място за живеене, а ваза. Когато Марк отказал, а майка му го подкрепила, роднината започнала да настройва другите срещу тях. Но това не свърши с целувката.

След това бащата на Марк най-накрая успя да си купи кола; той дълго време спестяваше за нея и мечтаеше за това. Веднага щом имаха кола, роднините им отново си спомниха за тях и започнаха да искат да им я заемат за няколко дни или да ги заведат някъде. И никой от тези хора не осъзнава, че баща ми е работил усилено, за да я получи.

Наскоро Марк получи поредното телефонно обаждане от братовчедка си, която каза, че ще вземе дрехите на най-големия му син, защото синът ѝ нямал какво да облече. Мъжът се опитал да ѝ обясни, че имат по-малък син, който сега се грижи за по-големия си брат, така че не могат да дадат нищо, защото те самите имат нужда от него. След това я посъветвал да посети магазина си за дрехи втора употреба, защото там имало много качествени детски дрехи на разумни цени. След това тя му се обидила и го нарекла скъперник.

Много роднини се обадиха на Марк с молба да ги наеме във фирмата си. А когато той им обяснява, че е обикновен служител и трябва да отидат на интервю, те се обиждат и говорят зад гърба му какъв ужасен човек и скъперник е той. А при следващата им среща те отново му се усмихват.

Неотдавна Марк и съпругата му правили някакъв ремонт сами, а междувременно роднините им вече клюкарствали, че имат много пари и са наели цял екип. Никой не искаше да попита самата двойка.

Марк никога не е можел да се оплаче от живота, а майка му е същата, затова от ранна възраст е научила сина си да разчита на себе си и да не очаква нищо от другите. Напоследък Марк дори не иска да вдига телефона на тези хора, защото всичко, което каже, ще бъде използвано срещу него, а после ще го помолят да направи нещо и ако не помогне, ще го обвинят във всички грехове.

Стигнало се е дотам, че Марк и съпругата му мечтаят да се преместят колкото се може по-далеч от роднините си, за да не ги притесняват повече. В края на краищата, колкото и да обясняваш на тези хора, те няма да разберат. Марк има всичко, което те искат, защото го е искал и е положил труд, а те го нямат, защото винаги са искали помощ от другите, вместо да се справят сами.

Знаете ли някакви начини да се отървете от такива натрапчиви роднини? Има ли сред вас такива, които се надяват, че другите ще направят всичко за тях?

 

Rate article
Марк не знае как да се скрие от роднините си, които искат от него да прави всичко за тях!