Марк чува разговора на сина си и приятелката му и след това всичко в живота им се променя!

в един съдбовен ден Марк, обикновен селски работник, се разхождал из гората, за да събира сухи дърва за печката, когато изведнъж чул познати гласове, идващи от храстите. Любопитен, той надникнал през листата и станал свидетел на разгорещен спор между млада двойка – неговия син и момиче на име Анна. Анна изразила разочарованието си, че двамата пазят връзката си в тайна, и предложила да изчакат още един месец, преди да вземат някакво решение   .

Думите, които Марк чу, разстроиха сина му и той реши да се върне вкъщи, мислейки за думите, които ще използва в предстоящия си разговор със сина си. Докато цепеше дърва и готвеше картофи за вечеря, той чакаше с нетърпение синът му да се върне, което се случи изненадващо бързо   .

Когато синът му пристигнал, Марк го изправил пред него за това, че е скрил Анна. “Какво си мислиш, сине? Защо не ми каза за приятелката си по-рано? Тя е прекрасна снаха – мила, икономична – всеки мъж мечтае да има до себе си някоя като нея. А ти се отнасяш лошо с нея. Няма да търпя това! Няма да търпя тя да бъде неуважавана, включително и от теб!” Синът, изненадан от изблика на гняв на баща си, изкрещя нещо и избяга навън, като взе със себе си няколко ябълки, затръшвайки вратата.

След това отношенията на сина с Анна и отношенията му с баща му се обтегнали. Положението се влошило след последната му среща с Анна, когато тя смело поискала връзката им да стане публично достояние. Въпреки опитите на момчето да разговаря с Анна, това довело до нова кавга, в която тя настояла той да ѝ предложи брак.

Чувствайки се уморен от драмата, Марк решава да вземе нещата в свои ръце. Той идва в дома на Анна и тайно се уговаря с родителите ѝ да ожени децата си без знанието на момчето. Те казали на Анна, че приятелят ѝ е заминал в командировка за няколко дни под претекст, че трябва да купи резервни части за колата на съседа си.

Когато се върнал у дома, с изненада открил, че Анна го чака. Зачуден, той я попита: “Какво правиш тук?” Анна отговори уверено: “Аз живея тук! Не планираше ли да се омъжиш за мен?” Такива неочаквани бракове не бяха рядкост в тяхното село.

Отначало момчето се ядоса на намесата на баща си, но накрая разбра, че не би могъл да намери по-добра партньорка от Анна. Двамата станали по-близки и по-щастливи заедно, а момчето
в крайна сметка оценява действията на баща си, осъзнавайки, че той действа в техен най-добър интерес.

 

Rate article
Марк чува разговора на сина си и приятелката му и след това всичко в живота им се променя!