Мария дълго време не може да забременее. Едва по-късно тя и съпругът ѝ решават да предприемат важна стъпка.

мария застанала пред огледалото и се огледала внимателно. Тя е красива, стройна, добре поддържана жена. През ума ѝ премина една мисъл – какво е постигнала за своите тридесет и пет години? Тя има съпруг, университетска диплома, работа, кола и почивка. Домът им е пълен с благоденствие. Двойката е постигнала всичко, което има, с общи усилия. И двамата са дошли тук от малки села, когато са били млади   .

Запознали са се, когато са били още студенти. По-късно двойката създава семейство. Докато учеха, не мислеха за деца. Планът им бил да живеят за себе си известно време, за да изкарват пари. В началото не било лесно, наели стая в общежитие и спестявали от всичко.

Мария навърши тридесет и пет години. Беше време да помисли за деца, но тя не можеше да забременее. Двойката се подложила на много прегледи и изследвания. И тогава лекарите казали: “Вие никога няма да можете да имате деца. Много съжаляваме.”

Мария и съпругът ѝ започнали да мислят за осиновяване на дете. Имали много въпроси    .
Ще бъде ли възможно да обичаш чуждо дете, сякаш е твое собствено? Но те решиха, че ще успеят. Отишли в сиропиталището. Двойката искала да осинови дете, за да изпита напълно радостта от родителството.

Двойката дълго разглеждала снимки на деца, запознала се с техните трудни истории. Изведнъж вниманието им привлекли близнаци. Тези деца били на четири месеца. Те се държали сладко за ръце. Сърцето ми каза – ето ги. Техните бебета…

Финансите на двойката им позволяваха да вземат две деца, така че не се поколебаха нито за минута. Така Мария и съпругът ѝ станаха родители. Те взели тези близнаци от сиропиталище и оттогава животът им се променил.

През първия месец Мария не знаела как да се справи с бебетата. Единствената мисъл в главата ѝ била дали може да приеме тези деца. Но напротив, любовта ѝ към тях нараствала с всеки изминал ден. Те се научиха да бъдат добри родители. Оттогава животът им се промени.

Сега децата са на три години. Разбира се, всичко може да се случи, но Мария и съпругът ѝ искрено вярват, че могат да преодолеят всичко. Основното нещо е подкрепата и любовта.

Двойката решава, че щом децата им пораснат, няма да си измислят истории за осиновяване, а просто ще им кажат истината. “Те бяха взети от сиропиталище. Защото ние не можехме да имаме деца.”

Мария и съпругът ѝ ще дадат на тези деца всичко, на което са способни. Любов, подкрепа, грижа.

Докато те и близнаците им ходят на почивка, се разхождат, посещават цирк и детски увеселителни паркове. Мария прави снимки на децата си всеки ден, за да запази завинаги в паметта си техните щастливи, усмихнати лица.

 

Rate article
Мария дълго време не може да забременее. Едва по-късно тя и съпругът ѝ решават да предприемат важна стъпка.