– Мария, Давид е мой син, ако искаш да работиш, тогава осигури семейството, а той ще си остане вкъщи и ще се грижи за мен!

Първата година Давид и Мария прекарват като най-добри приятели, но през втората година няма смисъл да крият чувствата си и започват да се срещат. Но в трети курс ги очаква неприятна изненада – момичето забременява.

Родителите ѝ не бяха щастливи от новината, но никой не говореше за аборт. Случилото се съвпаднало и с това, че майката на Мария била уволнена от работа, затова решили, че не е нужно да си търси работа, а ще остане с внука си, докато дъщеря ѝ учи.

Когато момичето завършило университета, майка ѝ казала, че е време тя да се грижи за детето, защото си е намерила работа. Мария се съгласила, защото искрено вярвала, че нейният Давид ще си намери работа, благодарение на която няма да се притесняват за нищо. Докато той си търсеше работа, те започнаха да живеят при родителите му, защото не можеха да си позволят да наемат апартамент. А майката на Марина живееше в двустаен апартамент с по-малката си сестра, така че за младите влюбени нямаше място.

През следващите две години Мария оставаше с детето, а Давид седеше до нея и упорито се преструваше, че си търси работа. Преди да изпрати детето на детска градина, жената започнала сама да си търси работа. Отнело ѝ много време да си намери работа по професията си, затова за известно време отишла да работи в един магазин.

През първия месец съпругът ѝ останал с детето до детската градина, а когато малкият ѝ син започнал да посещава детска градина, Мария постоянно напомняла на съпруга си да си потърси поне някаква работа. Дейвид не искаше да ходи на никаква работа, сякаш пътят е дълъг, трудно е, има само един почивен ден и така нататък.

Когато на работа се появило свободно място, Мария веднага говорила с мениджъра и го помолила да разгледа съпруга ѝ като вариант. Той се съгласил, защото видял колко усърдно и старателно работи съпругата му и се надявал, че съпругът ѝ ще бъде същият. Той обаче дори не искал да отиде на интервюто и бързо си намерил оправдание: “Няма да работя за такава малка заплата! Ако искаш да работиш, работи и ме остави на мира!”

Мария вече беше загубила всякаква надежда да повлияе на съпруга си, затова реши да се обърне към свекърва си. Те бяха в добри отношения, никога не се критикуваха взаимно, така че тя беше убедена, че майката ще поговори със сина си.

– “Мария, Давид е мой син, ако искаш да ходиш на работа, тогава осигурявай семейството, а той ще си остане вкъщи и ще се грижи за мен, аз вече не съм млада”, отговорила свекървата.

На Мария ѝ трябвали 4 години, за да осъзнае в каква каша е попаднала, но това била последната капка и тя напуснала съпруга си.

 

 

Rate article
– Мария, Давид е мой син, ако искаш да работиш, тогава осигури семейството, а той ще си остане вкъщи и ще се грижи за мен!