“Mano žmonos motina turtinga, mums niekada nereikės darbo.” – džiaugėsi mano draugas, bet paskui paprašė manęs paskolinti pinigų.

Mano pažįstamas, vardu Antonijus, visada norėjo saugaus gyvenimo kieno nors kito sąskaita. Jis labai stengėsi, kad jam patiktų mergina iš turtingos šeimos. Iš šalies mačiau, kad jis ją ypač mylėjo, o iš tokios santuokos nieko gero nebus. Tačiau vaikinas buvo įsitikinęs, kad turtinga žmona bus raktas į jo laimingą ir nerūpestingą gyvenimą. Būtų patikėjęs, jei ji pati būtų mokėjusi uždirbti pinigų. Paaiškėjo, kad ten šeimą išlaiko jo motina, kuriai priklauso kelios didelės prekybos vietos mūsų mieste.

Bandžiau įspėti savo draugą:
– Tu juk nemanai, kad jie ketina remti nevykėlį, ar ne? Gera būti nepriklausomam ir turėti savo verslą.
– Oi, nagi. Mes jau turime kūdikį pakeliui. Jie visiškai manimi pasitiki! – Jaunikis apsidžiaugė.

Aš visiškai negalėjau suprasti Antonijaus, nes nemaniau, kad taip elgtis su savo mergina yra teisinga. Tai tiesiog nesąžininga. Adekvatus vyras turėtų dirbti ir pats išlaikyti savo šeimą. Tačiau čia buvo kalbama ne apie mano pažįstamą. Po kurio laiko pasidomėjau, kaip jam sekasi. Paklausiau, kur jis dirba. Paaiškėjo, kad nei jis, nei jo žmona nieko neveikia, tiesiog sėdi namuose. Visą dieną jie žaidžia kompiuterinius žaidimus, žiūri televizijos laidas arba miega. Juos maitina mama. Net pajutau nedidelį pavydą, nes Antonijus pasiekė tai, ko norėjo.

– Mano žmonos mama turtinga, mums niekada nereikės darbo. – Antonijus džiaugėsi, gyrėsi savo pasiturinčiu gyvenimu.

Galbūt taip būtų tęsęsi dar ilgai, bet prasidėjo problemos su verslu, pajamos sumažėjo kelis kartus. Mamai teko pasiūlyti dukrai ir svainiui darbą. Nuo paskutinio mūsų susitikimo buvo praėjęs mėnuo. Ir tada suskambo mano telefonas: susirūpinusiu balsu Antonijus prašė paskolinti jam penkis tūkstančius rublių dviem savaitėms.

– Būčiau praėjęs pokalbį, gavęs avansą ir jam grąžinęs. Mes visiškai be pinigų. – Liūdnai tarė mano draugas.

Taip baigėsi jo nerūpestingas gyvenimas. Nuo to laiko abu su žmona dirbo. Jis grąžino pinigus. Tiek daug apie pasiturinčią šeimą. Negalima nuo ko nors priklausyti, reikia būti nepriklausomam ir savarankiškam. Tada galėsite jaustis sėkmingi ir laimingi.

 

 

Rate article
“Mano žmonos motina turtinga, mums niekada nereikės darbo.” – džiaugėsi mano draugas, bet paskui paprašė manęs paskolinti pinigų.