Mano vyras galvoja tik apie save. Jis valgo viską, net nepalikdamas kūdikio.

– Pauliau, kur dingo bananai? – Sakau vyrui.
– Suvalgiau, man taip norėjosi.
– Ar negalėjai bent vieno palikti sūnaus popietiniam užkandžiui?
– Tiesiog išpūsta problema. Tarsi parduotuvėje bananų nepardavinėtų.
– Tad eikite ir nusipirkite.
– Manęs laukia futbolo rungtynės. Kaip aš galiu eiti?

Mūsų šeimoje taip nutinka nuolat: varškė, sausainiai ir obuoliai. Man net tenka slėpti maistą, nes mano sūnus su tokiu tėvu gali likti alkanas.

Esame susituokę jau penkerius metus. Mūsų sūnui tuoj sukaks dveji. Turime būsto paskolą, todėl, žinote, pinigų trūksta. Mano vyras mano, kad jis yra šeimos maitintojas, nes padovanojo mums butą. Tiesą sakant, jis ką tik pardavė savo vieno kambario butą, kad galėtų sumokėti pradinį įnašą, bet padėjo ir mano tėvai. Mano mama mano, kad Paulius yra tikras egoistas. Aš jai iš dalies pritariu.

Vieną dieną ruošėmės gimtadienio šventei. Aš ruošiau maistą svečiams vaišinti, o jis vis bėgiojo po kojomis ir tuštino lėkštes. Blogiausia, kad jis pateko ir prie torto. Palikdavau jį balkone, nes šaldytuve nebuvo vietos. Atneštas į virtuvę pjaustyti, žiūriu, o ten gabalėlis nupjautas ir papuošti likęs šokoladas. Įsivaizduokite, kaip man buvo gėda.

Taip nutinka nuolat. Taip, jis uždirba, bet galima kažkaip viską įprasminti, pagalvoti apie kitus. Jis turi vieną pasiteisinimą: “Mes nupirksime, nesijaudink!”. Gerai, aš jam nerūpiu, bet kaip galima nesirūpinti savo vaiku? Juolab kad neturime pakankamai pinigų, o aš kažko tikiuosi. Per savaitę galėtume turėti mėnesio maisto produktų atsargas.

– Kodėl tu prie jo priekabiavai? Jis vyras, tegul valgo. Jis užsidirba pinigų. O tu nesipiktink, bet daugiau gamink, – gina jį uošvė.

Įdomiausia, kad ir kiek virsi, jam neužteks. Jis viską suvalgys. Nusipirkti daugiau niekaip nepavyks – vis tiek reikia mokėti paskolą, pirkti drabužius ir kitus namų apyvokos daiktus.

Apskritai pasakiau vyrui, kad jei jis dar kartą taip pasielgs – išsiskirsime. Dalijamės butu ir gyvensime kiekvienas savo gyvenimą. Jis įsižeidė dėl manęs, pasiskundė mano mamai. Mano uošvė su manimi net nebendrauja. Ir aš manau, kad esu teisi. Ką manai tu?

 

Rate article
Mano vyras galvoja tik apie save. Jis valgo viską, net nepalikdamas kūdikio.