Mano uošvė įsižeidė dėl namo ir ėmė nuteikinėti savo sūnų prieš mane.

Mano sūnus susirado įtartiną merginą, kuri sukasi aplink jį, kaip jai patinka. Pastaruoju metu ji pradėjo jį nuteikinėti prieš mane. Ji sako jam, kad man nerūpi jų laimė, nes aš galvoju tik apie save. Tokias išvadas ji padarė dėl to, kad atsisakiau su jais apsikeisti butais.

Mano sutuoktinis iš šio gyvenimo pasitraukė prieš kelerius metus, sūnus yra vienintelis mano vaikas. Auginome jį su meile ir rūpesčiu, suteikėme jam gerą išsilavinimą. Iki santuokos sūnus gyveno su mumis. Dar besimokydamas koledže jis pradėjo dirbti, o kai gavo diplomą, iš karto gavo geras pareigas įmonėje.

Sūnus yra mano pasididžiavimas. Jis puikus vaikinas ir gerai kopė karjeros laiptais. Mes su vyru negalėjome nupirkti sūnui buto, nes visada gyvenome kukliai. Butą sau nusipirkome sulaukę keturiasdešimties, bet prieš tai gyvenome svetimuose namuose, todėl neturėjome jėgų įsigyti antro būsto. Galų gale mano sūnus gali užsidirbti savo butą. Mes su vyru tai padarėme!

Kai Markas man pasakė, kad pradėjo susitikinėti su mergina, labai apsidžiaugiau, nes jam reikėjo ilgai galvoti apie šeimą. Iš visų jėgų stengiausi palaikyti gerus santykius su savo atžala: Niekada jos neauklėjau ir neraginau. Man nerūpėjo, kas bus mano uošvė, man svarbiausia buvo, kad mano sūnus būtų laimingas su šia mergina. Iš pradžių Sandra man labai patiko, ji buvo labai mandagi ir kukli. Tačiau tik po vestuvių mano uošvė parodė savo tikrąjį veidą.

Po vestuvių Markas ir Sandra išvyko į medaus mėnesį, o kai grįžo, uošvė išėjo iš darbo. Ji sakė, kad viršininkai darbe nuolat prie jos priekabiavo, todėl norėjo susirasti geresnį darbą. Tačiau toliau tai nepasitraukė. Dukterėčia jau dvejus metus sėdi sūnui ant sprando ir nesiruošia eiti į darbą.

Sūnus ir uošvė pradėjo gyventi jos vieno kambario bute. Kaimynai ten labai kivirčijasi, o pats butas iš tikrųjų yra miesto pakraštyje. Kadangi uošvė sėdi namie, sūnus negali sau leisti įsigyti naujo būsto, nes Sandra visus pinigus išleidžia grožio salonams.

Net neįsivaizduoju, kaip ji per dvejus metus negali susirasti darbo. Man atrodo, kad ji meluoja eidama į pokalbius. Greičiausiai jai patinka sėdėti vyrui ant sprando ir gyventi savo malonumui.

Kartą paklausiau, ar jie planuoja susilaukti kūdikio, nes Sandra vis tiek sėdėtų namie ir nieko nedarytų, o jei ne ji, tai rūpintųsi kūdikiu.

– Apie kokius vaikus galime kalbėti, jei gyvename tokioje mažoje erdvėje? – atsakė man mano svainė.
– O tu ramiai taupytum būsto paskolos įmokai, – pasakiau.
– Neturime iš ko taupyti, ir taip vos suduriame galą su galu, – atsakė Sandra.

Tada aš sunkiai susilaikiau nepasakęs jai, kad jei ji nebūtų sėdėjusi namie, tai jau seniai būtume galėję ką nors sutaupyti. Jei jie bandytų taupyti butui, žinoma, aš jiems padėčiau, nes jau esu atidėjęs padorią sumą. Tačiau dabar nenoriu jiems duoti pinigų, nes žinau, kad dukrytė juos visus išleis.

O neseniai mano uošvė pradėjo kalbėti apie kūdikį, pradėjo skųstis, kad laikas bėga ir jau laikas galvoti apie įpėdinį, bet ar įmanoma tokiomis sąlygomis auginti vaiką? Sandros sūnus ėmė pritarti Sandrai.

– Mamyte, tu žinai, ką mes su Sandra galvojame, gal sutiksi su mumis apsikeisti vietomis. Nieko teisiškai nesudarysime, tiesiog apsikeisime ir viskas. Mums nereikės rūpintis dėl hipotekos, o tau užteks mūsų vieno miegamojo.

Tai, ką pasakė mano sūnus, mane nužudė. Jis pats nebūtų galėjęs taip sugalvoti. Tada pasakiau, kad į darbą eisiu toli nuo jų namų, o kaimynai ir priešai nepageidaus.

– Tau liko tik pora metų dirbti, ir mes tau padovanosime anūkų. – su šypsena man pasakė mano dukterėčia.

Atsisakiau jų “palankaus pasiūlymo”, nes jis man visai nepatiko. Nenoriu palikti savo namų. Po to mano sūnus dar kelis kartus bandė šią temą paliesti, jo kalbos mane dar labiau įžeidė. Mano sūnus niekada nebandė išsisukti kieno nors sąskaita, o dabar žmona jį verčia tai daryti.

– Nagi, ruoškimės namo. Sakiau tau, kad tavo motinai nerūpi, ar mes turime vaikų, ar ne. Ji dėl mūsų nė piršto nepajudintų! – pasakė mano atžala sūnui, kai jie paskutinį kartą atėjo pas mane.

Po to mano sūnus su manimi nebendrauja, neatsako į mano skambučius, taip pat man neperskambina. Nesuprantu, kodėl mano sūnus taip elgiasi, jis nėra kvailas, bet kai šalia yra mano žmona, jis yra kvailas.

Rate article
Mano uošvė įsižeidė dėl namo ir ėmė nuteikinėti savo sūnų prieš mane.