Mano šeima nebendrauja su manimi dėl paskolos

Skyrybos su mano vyru baigtos prieš kelerius metus. Skyrybų priežastis buvo jo neištikimybė. Neuždirbu daug, bet mums su dukra užtenka lėšų gyventi kukliai. O mano vyras reguliariai moka alimentus. Matyt, neištikimybė, vis dėlto, suvaidino tam tikrą vaidmenį, o sąžinė neleidžia atsisakyti mokėti alimentų.

Net pinigų automobilio remontui nepagailėjo. Norėjau jį grąžinti, bet jis atsisakė. Nedraudžiu jam matytis su dukra, jų santykiai puikūs, jie dažnai susitinka.

Tačiau mano artimieji moka tik kritikuoti mano skyrybas. Man neištikimybė yra blogiausias dalykas santuokoje. Tai išdavystė. Na, aš negaliu atleisti tokio dalyko. Taigi iš giminaičių nesulaukiau jokio palaikymo. O mano pačios teta net nelaiko neištikimybės priežastimi nutraukti santykius. Gyvenime visko pasitaiko, reikia atleisti ir tada viskas bus gerai. Pavyzdžiui, norėdama įskiepyti man daugiau įžvalgų, ji man papasakojo viską apie prabangų dukters gyvenimą, kuri buvo ištekėjusi už verslininko, turėjo pinigų ir galimybių, keitė automobilius, dėvėjo prabangius drabužius ir papuošalus.

Tačiau iš tikrųjų jų verslas beveik neduodavo pelno, o visa ši parodomoji prabanga bylojo ne apie finansinę gerovę, bet apie daugybę paskolų, kurias jie nuolat buvo priversti grąžinti. Nenorėjau ginčytis su teta, tiesiog nustojau su ja kalbėtis.

Gražus ir turtingas gyvenimas mano giminaičiams baigėsi labai greitai. Apie tai man papasakojo mama, kai paskambino pranešti nemalonios žinios apie sesers šeimą.

O nutiko štai kas: mano mamos sesers ir jos dukters skolų suma bankuose viršijo 4 milijonus rublių. Bankai ėmė reikalauti grąžinti skolas, bet mano tetos šeima neturėjo tiek pinigų. Tada jie kreipėsi į mano mamą pagalbos. Bet kaip neįgalus žmogus, gaunantis pensiją, galėjo turėti santaupų? Jie pradėjo prašyti pinigų manęs. Bet aš, turėdamas kuklias pajamas, taip pat negalėjau jiems padėti. Mes su dukra, žinoma, nesame vargšai, bet ir negyvename prabangiai. Tačiau mano teta pasisiūlė parduoti savo butą ir automobilį, persikelti gyventi pas mano mamą ir padėti jiems pinigais. Tokio įžūlumo nebegalėjau pakęsti ir išsakiau tetai viską, ką galvoju apie ją ir jos dukrą. Aš niekam nesu skolingas ir nesiruošiu mokėti svetimų paskolų. Teta pakabino ragelį ir grubiai nutraukė pokalbį. Daugiau niekada nebesikalbėjome.

Vėliau mama man pasakė, kad sesuo turėjo parduoti du automobilius, butą ir verslą. Jos vyras paliko dukrą, ir jie persikraustė į nedidelį butą miesto pakraštyje.

Rate article
Mano šeima nebendrauja su manimi dėl paskolos