Mano mamos draugė bando tapti mano žmona ir viską pakeisti mano namuose.

Labai didžiuojuosi, kad investavau savo pinigus į naują pastatą ir laukė nuostabus butas su nauju remontu. Minimalizmas man visiškai tiko: šviesiai pilki tapetai, laminatas tokios pat pilkos spalvos, yra mediniai intarpai, o balti baldai vizualiai padidino vieno kambario butą. Bet kai į įkurtuvių vakarėlį mama atsivedė savo vaikystės draugą, kuris prie manęs visada elgdavosi dviprasmiškai – tarsi priekabiaudavo, užsimindavo apie savo jausmus, – išgirdau daug pastabų apie butą.

– Tu visai neplanuoji pirkti baldų? Kad tu, kaip vargšas, miegi ant vieno čiužinio ant grindų. Žmonės lovas išrado jau seniai. Ir kaip ant to čiužinio gali miegoti du žmonės?

– Butas mažas, nenoriu versti baldų. Čiužinys yra patogus. Grindys čia šiltos, žiemą per jas eina šildymas, todėl šilčiausia miegoti ant čiužinio.

– Bet ši pilka spalva šiek tiek slegia. Norėčiau, kad dažytum dažais ir kitokiais tapetais. Tu esi praktiškas, rankų nenuleidžiantis vaikinas, bet jei reikia pagalbos, visada galiu padėti ir pasakyti, ką daryti.

Šis pasiūlymas privertė mane susiraukti.

– Ne, ačiū. Tokie tapetai man patinka. Daugiau ar mažiau koordinavau remontą, kurį čia atliko statybų bendrovė.

– Jūs visai neturite skonio, – mamos draugė susimąsčiusi išrėžė, – jokia nuotaka čia nepatiks. Galėtum lygiai taip pat pakabinti ant sienos kilimą, kad paslėptum tą pilką dėmę. Butas labai blyškus.

– Jis būtent toks, kokio norėjau. Ir mano jaunajai nuotakai taip pat patinka toks stilius. Jis dabar populiarus.

Mama mane palaikė, bet jos draugė visą vakarą dūko. Manau, kad ji labiau jaudinosi dėl nuotakos nei dėl buto. Vakarienės metu ji dar kelis kartus pasiūlė atsiųsti jos močiutės spalvingų užuolaidų ir kilimėlių, kad perdažyčiau butą, bet aš subtiliai atsisakiau. Neketinu nieko keisti namuose, ypač ne taip, kaip šiai moteriai patiktų.

Nenoriu jos daugiau kviesti į svečius ir tikiuosi, kad mano motinai nekils mintis vėl ją čia atsivesti. Šiuos patarimus ir flirtą geriau skirti jos amžiaus ir panašaus skonio žmogui.

 

Rate article
Mano mamos draugė bando tapti mano žmona ir viską pakeisti mano namuose.