Mano mama visada mylėjo mano seserį, o ne mane, ir dabar aš turiu jai dovanoti dovanas? Taip nebūna.

Mano santykiai su mama nėra puikūs. Kiek save prisimenu, ji visada labiau mylėjo mano seserį Lindą. Pati Linda tai puikiai žinojo ir dažnai ant manęs dėl to pyko. Bet kaip ji galėjo? Juk ji yra mėgstamiausia dukra, o aš – ne.

Paskui aš ištekėjau, o netrukus ištekėjo ir Linda. Tik Linda anksčiau už mane susilaukė sūnaus. Dieve mano, mama bėgiojo aplink Lindos sūnų kaip paukštis, tai į vieną, tai į kitą pusę. Ir sėdi su Adomu, ir viską jam perka. Šiaip ar taip, Adomas tapo visatos centru, kaip ir Linda su vyru.

Po trejų metų man gimė Deividas. Mama sausai pasveikino mane su vyru, ir tuo viskas baigėsi. Kiek kartų prašiau jos prižiūrėti vaiką, jos atsakymas visada būdavo tas pats – arba ji turėdavo darbo, arba Linda jos paprašydavo.

Ypatingą dėmesį atkreipė tai, kaip ji dovanojo Dovydui dovanas. Ji visada nupirkdavo ką nors visiškai netinkamo jo amžiui, bet visiškai tinkamo Adomui. O tada su patenkinta šypsena atsakydavo, kad ji labai klysta. Bet nieko baisaus, Adomas tai panaudos, o paskui atiduos Deividui. Žinoma, po poros metų tos dovanos būdavo tokios būklės, kad priklausė tik šiukšlių dėžėms. Ir kokios gi tos dovanos, kurios kaip dovana panašios į šlamštą?

Šiaip ar taip, štai kokie nemalonūs mūsų santykiai.

O dabar atėjo metas mano mamos jubiliejui. Nesvarbu, kad nebuvau didelė dukra, kaip ir mano šeima. Man iškart buvo pateiktas sąrašas dalykų, kurių mama iš mūsų norėjo. Verta paminėti, kad sąrašą sudarė brangūs dalykai, kurių net patys negalime sau leisti.

Įdomu tai, kad mano sesuo Linda jau yra nupirkusi mamai brangių indų, bet su nuolaida, tai yra jai tai kainavo centus. Iš manęs mama reikalavo brangaus šaldytuvo arba televizoriaus, arba tam tikro svorio aukso.

Kaip manote, ar aš jai nupirkau tokią dovaną? Žinoma, kad ne. Nesu kerštingas, bet manau, kad žmonėms reikia atsakyti tuo pačiu. Būtent, kadangi ji mums dovanoja nedėvėtus daiktus, nupirkau jai tik apatinius. Ne, ne dėvėtus, o tiesiog nebrangius apatinius.

Esu tikra, kad kils beprotiškas skandalas ir žodžiai apie tai, kad esu nedėkinga dukra. Kad ir kokia nemylima esu, nedėkingosios titulas manęs niekaip nepaveiks.

Rate article
Mano mama visada mylėjo mano seserį, o ne mane, ir dabar aš turiu jai dovanoti dovanas? Taip nebūna.